Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Szuvenírek a világ körül

Szuvenírek a világ körül

Sok-sok éve rászoktam arra, hogy a világ különböző részeiről semmit nem cipelek haza. Egyszerűen túl sokat utazom ahhoz, hogy mindenhonnan szuveníreket vásároljak, csak gyűlne otthon a felesleges holmi.

Aztán persze - ahogy érkeznek sorban a gyerekek - azért az utóbbi pár évben már enyhült ez a szabály: időnként csak kell azért gazdagítani a kisautó-, vagy épp a legogyűjteményt, lehetőleg valamilyen jellemző darabbal. Mentonból például egy igazi strandautó, a Citroen Mehari, Londonból egy brit zászlós Mini, Okinawaról egy búvárlego…

 

 

 

 

Na és ott vannak még a gasztroajándékok, amik mindig kivételt képeznek! Ezekből is igyekszem mértékkel vásárolni, csak olyasmit, ami garantáltan el is fog fogyni.

Japánból egy érett yuzu, egy különleges minőségű misopaszta, Közel-Keletről fűszerek, tahini, Párizsból a Et Du Pain Et des Idées kenyere, Peruból sárgachilipaszta (ají amarillo), Londonból a Hedone vadkovászos kenyere, Olaszországból helyi sajtok, Spanyolországból sonkák és sobrasada (baleár kolbászkrém), Törökországból baklava és antepi pisztácia, Koppenhágából rozskenyér, és a sor a végtelenségig folytatható. Egy biztos, 1-2 napon belül minden elfogy, beépül.

 

 

 

 

Fájdalmas veszteségek

Kivéve azok, amik áldozatul esnek valamilyen túlbuzgó intézkedésnek… Tokióból a vagjúszeleteket vagy Izmirből az organikus tahinit simán sikerült elhozni, de Bolognában a reptéren a biztonsági ellenőrzés kiszúrta a sajtgyűjteményemet. Hiába magyaráztam, hogy a legjobb kézműves juhsajkészítőtől származik Toszkánából, és ugye nem is folyadék, na meg szagolja csak meg, és ugye nincs kőből a szíve, egy olasz nem lehet saját formaggiojának ellensége: a krémes állagú sajtokat csak elkobozta.

Még azt is fontolgattam, hogy ott a helyszínen befalom az egészet, de az méltatlan lett volna, így csak megkértem, hogy legalább ők ne dobják ki, hanem egyék meg a műszak végén… Hogy mi lett a sorsa végül, azt nem tudom, de annak nagyon örülök, hogy már egyre inkább itthon is biztonságosan hozzá lehet jutni a világ gasztroszuvenírjeihez.

Fedezd fel a Kifli.hu különleges ajánlatait: Marks & Spencer márka legjobbjai egészen az ajtódig szállítva. A neves brit Marks & Spencer népszerű élelmiszer válogatása végre online is elérhető.