Nyári hangulat, könnyed finomságok
Visszavonhatatlanul itt a nyár, ezzel együtt pedig mutatunk néhány termelői portékát, melyekkel gyorsan, finomat tudsz varázsolni az asztalra, anélkül, hogy órákat kellene a tűzhely mellett töltened. Így jut időd a családra, barátokra és persze magadra is. Hoztunk ötleteket is, így már tényleg gyerekjáték lesz…
A tésztás ételeket kivétel nélkül szinte mindenki szereti. Óföldeákon különös figyelmet fordítanak arra, hogy az alapanyagokat felkutassák, hiszen a minőség kulcsfontosságú számukra, ahogy a tészták beltartalmi értéke is. Tudtad, hogy a paradicsomos spagetti tészta durumlisztből készül 20% paradicsompürével? Hozzá mediterrán fűszerkeveréket és parajdi sót tesznek. A spenót szerelmeseinek örömhír, hogy széles metéltük 33% spenótpürét tartalmaz, durumliszttel, fokhagymával és borssal ízesítik. Ha tényleg ízletes és könnyű vacsorát szeretnél, akkor tegyél rá isteni Alföldi Garabonciás kecskesajtot vagy ZILDA mozzarellát. Amennyiben kedvenced a gomba, akkor érdemes Zsabi gombájával is megszórni…egyszerű, de mennyei nyári étel lesz az egész családnak!
Jöhet még egy kis plusz?
Zsófi, a Fűszeres lány elképesztő íz kombinációkat állít össze és őriz meg egy-egy kis üvegben. Számos ételhez felhasználható, de amiért nagyon szeretjük az az, hogy intenzív illatának és ízének köszönhetően elég pár pici szórás, így hosszú időre elég. Tésztás ételeid Pomodorini szószokkal tudod még jobban feldobni, de érdemes kipróbálni paradicsomleveshez is. Ez utóbbi kiváló hűsítő a nyári forróságban, melyre akár mozzarellát is tehetsz. A fűszeres sült paradicsom isteni húsok mellé, vagy salátára is. A sült paradicsom igazán szaftos, mert oliva olajban van, ami tökéletessé teszi, hogy egy kis fokhagymával és bazsalikommal van fűszerezve.