Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Farsangi kavalkád

 

A farsangi kavalkád és időszak elkerülhetetlen kelléke a házi, frissen sült fánk. Na de hogyan is terjedt el ez a finomság Európában, és miért is vált a farsang jelképévé?

 

Egy elmélet szerint Marie Antoinette királyné egy karneváli éjszakán ismerte meg a csemegét: a királyné egy udvari farsangi álarcosbálról megszökött, álöltözetében elvegyült a bálozó tömegben. Eközben megéhezett, s így egy utcai árustól vásárolt egy fánkot, s az igen ízlett neki. Ezért a kíséretében tartózkodó lovagnak meg kellett vásárolnia az egész kosárnyi fánkot. A karnevál elmúltával a fánksütő mestert a palotába rendeltette, s elmeséltette a fánk receptjét. Ettől kezdve vált a királyi lakomák kedvenc finomságává.

Manapság rendkívül sokféle fánk receptjét megtalálhatjuk különböző receptkönyvekben, az interneten – készíthetjük „üresen”, magában, vagy tölthetjük ízletes lekvárokkal is: a Trizsi Ízek Sárgabarack lekvárja ínycsiklandó édességével tökéletes párja lesz az otthoni finom falatoknak!

 

Együnk sokat farsang alkalmából! Hogy miért? A hagyomány szerint minél többet eszünk farsangkor, annál több lesz a termés. Ezen kívül a böjti időszak előtt hagyjuk meg magunknak azt a kényelmet, hogy egy kicsit f(al)ánkok legyünk.

Farsangi termékeink