• Kedves Kiflis! A mai nemzeti ünnepnapon zárva vagyunk, de megnövelt kapacitással várjuk, hogy leadd az előrendelésedet vasárnapra. Kellemes pihenést kívánunk!

Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Spárgaleves

Spárgaleves

Mennyiség: 4-6 adag

 

Hozzávalók:

  • 500 g fehér spárga
  • 34 zöld spárga szár
  • 100 ml tejszín, minimum 31%-os
  • 70 g vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • ízlés szerint só
  •  
  • Elkészítés:

  1. Egy magasfalú edényben forralj fel 1,5 liter vizet 3 evőkanál cukor és ízlés szerinti mennyiségű só hozzáadásával.
  2. Helyezd a fehér és a zöld spárgát egyaránt lobogó vízbe, és forrald 5-10 percen át. A zöld spárgát hamarabb vedd ki, az gyorsabban megfő! Annak érdekében, hogy megelőzd a zöld spárga barnulását, főzést követően azonnal helyezd egy edény jeges vízbe. Kihűlést követően szeleteld 4 centiméter hosszú darabokra. A főzővizet őrizd meg.
  3. A fehér spárga „fejét” vágd le és tedd félre, majd szeleteld fel kisebb darabokra.
  4. A főzővízből tölts ki 1 litert, majd alaposan mixeld a spárgadarabokkal. Szűrd át egy kislukú szűrőn.
  5. Tejszín hozzáadása mellett forrald fel, majd a tűzről lehúzva adj hozzá 60 g vajat, és sózd meg ízlés szerint.
  6. A maradék vajat és a fehér spárgafejeket előmelegített serpenyőben a zöld spárga hozzáadásával alaposan melegítsd át. A meleg spárgát tedd vissza a főzővízből készített levesbe, a serpenyőben maradt vajat pedig öntsd hozzá. Tálalhatod is!
  •  

    TIPP

    A főtt zöld spárgát főzést követően azonnal érdemes jeges vízbe tenni, hogy megelőzd a barnulást, illetve megőrizhesse a ropogós állagát. Az elkészült levesbe ízlés szerint pirított kenyérkockát is tehetsz, bár ha van száraz kiflid vagy zsemléd, abból is szeletelhetsz apró kockákat.