Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Spárgaleves

Spárgaleves

Mennyiség: 4-6 adag

 

Hozzávalók:

  • 500 g fehér spárga
  • 34 zöld spárga szár
  • 100 ml tejszín, minimum 31%-os
  • 70 g vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • ízlés szerint só
  •  
  • Elkészítés:

  1. Egy magasfalú edényben forralj fel 1,5 liter vizet 3 evőkanál cukor és ízlés szerinti mennyiségű só hozzáadásával.
  2. Helyezd a fehér és a zöld spárgát egyaránt lobogó vízbe, és forrald 5-10 percen át. A zöld spárgát hamarabb vedd ki, az gyorsabban megfő! Annak érdekében, hogy megelőzd a zöld spárga barnulását, főzést követően azonnal helyezd egy edény jeges vízbe. Kihűlést követően szeleteld 4 centiméter hosszú darabokra. A főzővizet őrizd meg.
  3. A fehér spárga „fejét” vágd le és tedd félre, majd szeleteld fel kisebb darabokra.
  4. A főzővízből tölts ki 1 litert, majd alaposan mixeld a spárgadarabokkal. Szűrd át egy kislukú szűrőn.
  5. Tejszín hozzáadása mellett forrald fel, majd a tűzről lehúzva adj hozzá 60 g vajat, és sózd meg ízlés szerint.
  6. A maradék vajat és a fehér spárgafejeket előmelegített serpenyőben a zöld spárga hozzáadásával alaposan melegítsd át. A meleg spárgát tedd vissza a főzővízből készített levesbe, a serpenyőben maradt vajat pedig öntsd hozzá. Tálalhatod is!
  •  

    TIPP

    A főtt zöld spárgát főzést követően azonnal érdemes jeges vízbe tenni, hogy megelőzd a barnulást, illetve megőrizhesse a ropogós állagát. Az elkészült levesbe ízlés szerint pirított kenyérkockát is tehetsz, bár ha van száraz kiflid vagy zsemléd, abból is szeletelhetsz apró kockákat.