Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Spárga vajas morzsával

Spárga vajas morzsával

Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók:

  • 2 kg fehér spárga
  • 6 evőkanál porcukor
  • 150 gr zsemlemorzsa
  • 250 g vaj
  • 1 evőkanál só

 

Elkészítés:

  1. Óvatosan hámozd meg a spárgát és távolítsd el a fás részét. Kösd össze a spárgát egy csomagba.
  2. Egy magas falú edényben forralj vizet a porcukorral és a sóval, majd tedd a spárgát a lobogó vízbe. 10 perc főzést követően szedd szét, és helyezd egy tányérra.
  3. Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben. Pirítsd meg a zsemlemorzsát, majd miután aranybarna színét elérte, öntsd rá a spárgára. Vagy ha úgy kényelmesebb az elkészítése, forgasd meg benne a spárgát, majd öntsd rá az olvasztott vajat.

 

TIPP

Hámozd meg a spárgát burgonya- vagy spárgahámozóval. Kezdd a „fejénél”. A fás rész eltávolításához nem lesz szükséged késre: ha meghajlítod a spárgát, a fás résznél fog eltörni. Érdemes a letört részeket is félretenni, mert levesben nagyon finom összetevő.

 

A spárga fejét főzéskor érdemes kihagyni a vízből: a főzővíz ne lepje el teljesen a spárgát, csak a főzés legutolsó 1 percében engedd a víz alá, hogy az is megpuhuljon.

 

Érdemes figyelni rá, hogy a zsemlemorzsa nagyon gyorsan és hirtelen pirul, vigyázz, nehogy odaégjen. Folyamatos keverés mellett, közepesen forró serpenyőben érdemes pirítani – a túl forrón hamar odaég, és kesernyés íze lesz.