Pisztrángfilé gombaágyon sütve - receptvideó
Mit csinálj, ha ennél egy könnyű, mégis tartalmas ebédet a melegben? Válassz gyorsan elkészülő összetevőket, és egy pofonegyszerű, gyors receptet, amivel nem kell órákat tölteni a konyhában! Vegyél egy jó minőségű FJORU pisztrángfilét, némi friss magyar gombát, és csak dobd be a sütőbe!
Elkészítés
Egy lábosban megolvasztom a vajat, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, a citrom levét, kiforralom és félre teszem.
A csiperkét megmosom, vastagabb szeletekre vágom. A shii-take gombának eltávolítom a szárát, a kalapját mosom, majd nagyobb darabokra vágom. Az újhagymát vékony csíkokra szeletelem.
Egy tepsit kikenek vajjal, belehalmozom a gombát, az újhagymát, meglocsolom olívaolajjal, összeforgatom, rászórom a shii-take gombát, a tetejére sorakoztatom a pisztrángszeleteket, sózom, meglocsolom a vajas-fokhagymás szósszal, a tetejére citromkarikákat teszek és 190 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütöm.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
Hozzávalók
- 15 dkg vaj + a tepsi kenéséhez
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek aprított petrezselyemzöld
- fél citrom frissen facsart leve
- 50 dkg fehér csiperkegomba
- 3 szál újhagyma
- olívaolaj
- 10 dkg shii-take gomba
- 4 szelet FJORU pisztráng filé
- Ízlés szerint só és citromkarikák
Rendeld meg a friss, minőségi hozzávalókat azonnal, a lenti listából!