Paradicsomos tészta, házi paradicsomszósszal
A nap érlelte roppanós paradicsom úgy jó, ahogy van. Ebben a receptben egy nyers paradicsomszószt kínálunk, ami az igazi mediterrán nyarat idézi konyhádba.
Hozzávalók (4 személyre):
10 db érett paradicsom
1 db uborka vagy cukkini
2 kápia paprika
2 szikkadt zsemle felkockázva
1 kisebb lilahagyma (opcionális)
2 gerezd fokhagyma (opcionális)
1 ek cukor
Pár csepp balzsamecet
2 ek olívaolaj
Só, bors ízlés szerint
500 g száraztészta
Opcionálisan zöldfűszerek:
Friss bazsalikom, oregánó, petrezselyem
Elkészítés:
-
A tésztához tegyél fel vizet forrni, közben összeállítható a szósz.
-
Vágd kockára a zsemlét, majd ugyanígy vágj fel 8 paradicsomot is. Egy tálban keverd össze az olívaolajjal, balzsamecettel, valamint a cukorral, sóval és borssal és hagyd állni kicsit.
-
A megmaradt két paradicsom, valamint a zöldfűszerek kivételével kockázd fel a többi zöldséget és tedd egy turmix kelyhébe.
-
Turmixold krémesre a zöldségeket, majd add hozzá a paradicsomos-zsemlés keveréket és turmixold tovább.
-
Vágd kockára a megmaradt paradicsomot, aprítsd fel a kiválasztott fűszernövényeket.
-
Amikor a tészta megfőtt keverd hozzá a szószt, a felkockázott paradicsomot és apróra vágott zöldfűszereket.
-
Jó étvágyat hozzá!