Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Otthoni gyógynövénykert

Otthoni gyógynövénykert

Neveld gyógynövényeid saját otthonodban!

 

Tanácsot adunk, hogyan kell csinálni, és megosztunk néhány inspirációt is, hogyan lehet szép dekorációként felhasználni a növényeket.

Gyógynövények magból történő termesztése nem nehéz. Ezen felül, az egész zsák vetőmaghoz elég néhány nagy doboz. Néhány forintos szupergazdaságos lehetőség. A növények termesztéséhez használj a gyógynövények számára alkalmas szubsztrátot – ez ideális arányban tartalmaz tápanyagokat és ásványi anyagokat. Az egyedülálló szerkezet biztosítja a gyökerek optimális levegőztetését a növények felé, és ezáltal felgyorsítja azok növekedését. Nagy vízfelvételének köszönhetően tökéletesen ellátja a növényeket a vízzel, és megakadályozza a vízbomlást, és a gyökérrothadást.

Milyen gyógynövények alkalmasak az ablakpárkányra?

 

Bazsalikom, metélőhagyma, oregánó, petrezselyem, koriander, zsálya, rozmaring, menta, majoránna vagy kapor. Válassz ízlésed szerint!

 

Hogyan ültethetünk magokat?

 

Az edény vagy tartály alján, amibe ültetni tervezel, hozz létre egy vízelvezető réteget kövekből vagy apró tégladarabokból, régi virágcserépből stb. Adj hozzá egy réteg szubsztrátot, hagyjon 3 cm rést az edény alatt, finoman nyomd össze a vetőmagokat és fedd le 1 cm fennmaradó szubsztrátummal. Csak néhány magra lesz szükség, és kb. 6-8 a középes virágcserépbe. A folyamatot felgyorsíthatod egy fóliaréteggel is egy virágcserép felett, amely biztosítja a magok számára a szükséges nedvességet. A fóliát többször szúrd át, hogy a növényeknek elegendő levegőt biztosíts.

 

Ültetett magvak gondozása

 

Adj nekik fényt és vizet. Jobb reggel vagy este itatni, amikor a nap nem süt be. A legjobb, ha csapból engedünk vizet, hagyjuk állni, majd azzal öntözünk. És ne feledd: minél több hő van a szobában, annál gyakrabban kell öntözni. Ne műtrágyázd túl a gyógynövényeket!

 

Milyen gyógynövényeket termessz

 

Rengeteg lehetőség van. Használhatsz régi virágcserepet, faládát, amelyekbe beleteszed a cserepeket, de használhatsz festékes kannákat vagy uborkás üvegeket is. A gyógynövények nagyszerűek fogják érezni magukat az ablakon kívül, közvetlenül a konyha feletti kampókon fel is függesztheted őket, vagy élő dekorációként hagyhatod őket lógni.

 

Neked van már otthon "gyógynövénykerted"?