Nosztalgia tejfölös-cseresznyés pite receptvideó
Egy pofonegyszerű kevert sütit hoztunk, amivel nem kell órákat töltened a konyhában, a végeredmény mégis látványos, és nem utolsósorban finom lesz! Frissen szedett, elrakott vagy fagyasztott cseresznye, meggy és bármilyen piros gyümölcs tökéletes hozzá. Mikor készíted el?
Elkészítés
A tojásokat a cukorral alaposan felhabosítom. (ne spóroljunk az idővel, mert ettől lesz szép magas, levegős az elkészült sütemény)
A tojásos-cukros masszához keverem a tejfölt, a reszelt citromhéjat majd több részletben hozzáforgatom a sütőporral elkevert lisztet. Ehhez a keveréshez már ne használjuk az elektromos habverőt csak egy kanállal forgassuk össze.
Az elkészült masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, a tetejét megpakolom magozott cseresznyével (vagy amilyen gyümölcsöt éppen szeretnék) és 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 35-40 perc alatt készre sütöm.
Ahogy kiveszem az elkészült süteményt, azonnal lekenem a tetejét olvasztott vajjal és hagyom kihűlni.
A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.
A sütés idejére egy hőálló tálba vizet teszek a sütő aljába, hogy párologjon.
Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő
Hozzávalók
- 3 tojás
- 22 dkg kristálycukor
- 3 dl tejföl (min. 20%-os)
- fél citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- 1 ek vaj
- 60 dkg friss, ropogós cseresznye vagy más bogyós gyümölcs