Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Nosztalgia tejfölös-cseresznyés pite receptvideó

Egy pofonegyszerű kevert sütit hoztunk, amivel nem kell órákat töltened a konyhában, a végeredmény mégis látványos, és nem utolsósorban finom lesz! Frissen szedett, elrakott vagy fagyasztott cseresznye, meggy és bármilyen piros gyümölcs tökéletes hozzá. Mikor készíted el?

 

Elkészítés

 

A tojásokat a cukorral alaposan felhabosítom. (ne spóroljunk az idővel, mert ettől lesz szép magas, levegős az elkészült sütemény)

A tojásos-cukros masszához keverem a tejfölt, a reszelt citromhéjat majd több részletben hozzáforgatom a sütőporral elkevert lisztet. Ehhez a keveréshez már ne használjuk az elektromos habverőt csak egy kanállal forgassuk össze.

Az elkészült masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, a tetejét megpakolom magozott cseresznyével (vagy amilyen gyümölcsöt éppen szeretnék) és 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 35-40 perc alatt készre sütöm.

Ahogy kiveszem az elkészült süteményt, azonnal lekenem a tetejét olvasztott vajjal és hagyom kihűlni.

A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

A sütés idejére egy hőálló tálba vizet teszek a sütő aljába, hogy párologjon.

 

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 22 dkg kristálycukor
  • 3 dl tejföl (min. 20%-os)
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 1 ek vaj
  • 60 dkg friss, ropogós cseresznye vagy más bogyós gyümölcs