Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

A fák a természet szuperhősei

A bolygó tüdeje az erdő, amelynek köszönhetjük a jó levegőt, de a Földnek már csak a 31%-át borítja zöld, és ez a szám fokozatosan csökken. Évente több mint 7 millió hektárnyi területen vágnak ki fákat, percenként átlagosan 2400 darabot, amely nem csupán a növényekre hat ki, hanem az állatok populációját is veszélyezteti. 137 különböző növény-, állat- és madárfaj pusztul el minden egyes nap a globális erdőpusztulás miatt. Ez pedig többféleképpen is hozzájárul a globális felmelegedéshez és az üvegházhatáshoz.

 

A fák a fotoszintézis révén szén-dioxidot vesznek fel a légkörből, és azt a törzsükben, a leveleikben és a gyökereikben tárolják. Amikor a fákat kivágják, ez a tárolt szén-dioxid a légkörbe kerül, ezáltal növelve az üvegházhatású gázok koncentrációját a légkörben. Továbbá a fák szén-dioxid-elnyelőként működnek, tehát minél több fa kellene ahhoz, hogy ne fokozódjon az üvegházhatás.

Itt jön a képbe a Mastercard újabb faültető kampánya, a Priceless Planet Koalíció, és az ehhez ismét csatlakozó Kifli.hu: ezúttal 20.000 darab fa elültetése a cél az áprilisi Föld hónapja apropóján. Mivel a faültetéssel sokat tehetsz a CO2-kibocsátás ellensúlyozásáért, te is segíthetsz a közös jövőnket kizöldíteni, ha április 11- május 8. között Mastercard kártyával fizeted ki online a Kiflis rendeléseidet.

 

Kiszámoltuk: körülbelül minden harmadik rendelés tesz ki egy új fát.

 

 

 

Akik pedig a legtöbb fával járulnak hozzá a Mastercard és a Kifli közös projektjéhez, Kiflis öko ajándékcsomagot nyernek. Azok között sorsolunk ki 5 db ajándékkosarat, akik az adott időszakban Mastercard bankkártyával online vásárolnak

Az 5 db csomagot a Kifli.hu kiszállítja a szerencsés díjazottaknak.

A nyereményjáték részleteihez kattints IDE. Sok sikert a bolygó megmentéséhez és a nyereményjátékhoz!