

November 11. Márton-nap, amikor nem csupán a névnaposokat ünneplik, hanem évszázadok óta a termények betakarításának végét és az új bor elkészültét is. A legenda szerint a mai Szombathely területén született Szent Márton egy libaólban próbált elbújni, amikor a francia Tours város püspökévé választották volna 371-ben, ugyanis nem vágyott erre a tisztségre. Azonban a ludak lebuktatták őt hangos gágogásukkal. Ez a nap sokak számára pedig egyet jelent a 40 napos böjt előtti utolsó lakmározással. Már a rómaiaknál is az új termésből és borból tartottak lakomát, lúdvacsora után pedig a kiforrott új borral volt szokás koccintani. Mi a Kiflinél, pedig pont azzal foglalkozunk, hogy libát, kacsát és a hozzájuk illő bort házhoz szállítjuk neked. Persze találsz más különlegességeket is libamájból, és olyan desszerteket, amikkel méltón le lehet zárni egy ilyen vacsorát.

Nyitány

Összeül a család, koccintotok egy minőségi borral, majd beleharaptok a kikészített falatkákba, miközben felelevenítetek néhány jópofa sztorit. Ti mit falnátok inkább előétel gyanánt: kacsazsíros, kézműves kovászos kenyeret, kacsaszalámis bagettet, vagy omlós kalácsot?


Profuma Kacsatepertőkrém magyaros

Profuma Libamáj trapéz dobozban

Profuma Füstölt kacsamell

NORMA Magos baguette

JÓkenyér Tökmagos, kovászos zsemle

Panificio il Basilico Kézműves 106 Éves Kovászos Gundel Kenyér, Darabolt
kb