Rendkívül erőteljes és finom íze miatt fogyasztjuk a marhahúst, de érdemes azt is tudni, hogy a vörös hús a létfontosságú fehérjén túl sok vasat, cinket és B-vitaminokat is tartalmaz. Külön kiemelendő, hogy az agyműködéshez, az idegszövetek működéséhez és a vörösvérsejtek termelődéséhez szükséges B12-vitamint csak állati termékek révén juttathatjuk be a szervezetünkbe. No de elég a lexikonból, jöjjön a nyálcsorgatás a Kifli prémium marhaszelekciójával.
Marha könnyű bánni velük
Nyáron végre lehet bográcsban gulyást és pörköltet főzni, és persze grillezni a sistergő a hamburgerpogácsákat. Ezen fogásokhoz lesz jóbarátod a Kathi Food Kft., amely kizárólag magyartarka növendék marhák feldolgozásával és értékesítésével foglalkozik. Azért ezt a fajtát választották, mert a kivénhedt példányokkal ellentétben könnyen elkészül, gazdag az ízvilága, azonban a nagytestű húsmarhafajtákhoz hasonlóan márványozott és porhanyós.
Gulyásleves
HOZZÁVALÓK
- 300 g elülső marhahús (nyak)
- 100 g hámozott hagyma
- 200 g hámozott burgonya
- 40 g sima liszt
- 1,2 liter marha alaplé
- 3 hámozott gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál édespaprika
- 1 evőkanál szárított majoranna
- 1 teáskanál őrölt kömény
- Só
- Bors