Hazánk 6 borrégiójában, 22 borvidéken, több mint kétszáz fajta bor készül, mely kétségkívül megnehezíti a választást, ha ebéd, vacsora, vagy csak egy baráti beszélgetés mellé keressük a tökéletes bort. Az alábbi kisokos segít eligazodni a bőség zavarában, hiszen kiválasztottuk mind a hat borrégióból a legfontosabb fajtákat, de az ételpárosításra is adunk tippeket.
Tokaji borrégió
Ha Tokaj, akkor aszú! Vagy inkább az aszú kistestvére? Diós-csokis desszertekhez tökéletes választás a szamorodni!
Balaton borrégió
Olaszrizling - jolly joker a Balatonról!
Balatoni bor lévén tökéletes kísérője a fehérhúsú halaknak, de gombák és csonthéjasok mellé is kiváló választás. De ha épp csak egy fröccsre vágyunk, akkor sem kell tovább keresgélni!
Pannon borrégió
Villányi Franc – az elegancia és a harmónia megtestesítője, mely tökéletes kísérője a kacsa és vad ételeknek.