Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Koktélok

A koktélozás mindig képes egy másik világba röpíteni. Míg egy sört kinyitni egy húzósabb nap után egyedül is lehet, a bor kinyitásának hangjához már társaságot, meghittebb hangulatot képzelünk. Nincs ez másképp a koktélokkal sem. Lehetnek társaink a teraszon ücsörögve egy jó könyv mellett, a nyári melegben a napozás kísérői, de egy lazítós, barátokkal töltött estét is könnyedén megalapoznak.

A koktélozás nagy előnye, hogy az alkoholos italhoz mindig keveredik valamilyen alkoholmentes kísérő is, hogy megédesítve az ízeket lassan, finoman engedjen át egy vidámabb hangulatba. Tervezz akár kétszemélyes koktélpartit, baráti összejövetelt, esetleg szabadtéri pikniket,

a Kifli.hu kínálatában megtalálod a legjobb koktélok alapanyagait!

 

Néhány népszerű recepttel segítünk, hogy mindenkinek jusson a kedvéhez illő kortyolgatnivaló.

   

Mojito

Termékek: rum, cukor, menta, lime, buborékos ásványvíz

Ezzel a fanyar, mégis édes itallal nem lehet mellé lőni. A nyári melegben kifejezetten üdítően hat a menta és a lime frissessége, melyet harmonikusan kiegészít a cukorszirup, és megbolondít egy kis rum. Akár egy vidám limonádé!

Hozzávalók:


4 cl fehérrum

 

6 db mentalevél

 

néhány limekarika

 

cukorszirup ízlés szerint

 

szénsavas ásványvíz

 

jégkocka

A cukorszirup könnyedén elkészíthető otthon is: 2 rész cukrot 1 rész vízzel lassú tűzön felhevítünk, míg a cukor teljesen elolvad. Ekkor kész is a cukorszirup, mely rögtön használható, vagy palackba öntve eltartható a következő koktélozásig. A mojitóhoz a mentaleveleket és lime-karikákat a pohár alján összetörjük (tökéletes eszköz erre egy fakanál nyele), majd feltöltjük a poharat jégkockával, hozzáadjuk a rumot, a cukorszirupot és egy kevés ásványvizet. Az otthoni koktélkészítés egyik legnagyszerűbb előnye, hogy csakis a készítőn múlik, milyen erős lesz a koktél.