Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Koch borászat

Ahogy melegszik az idő, egyre jobban tud esni egy pohár üde, kellemes bor. Ha Te is látod magad előtt a napsütésben fürdő borcseppeket egy kecsesen ívelő pohár falán, akkor tudod, mire gondolunk. Nálunk, a Kifli.hu-nál fontos, hogy minden téren kiemelkedő minőségű termékkel szolgáljunk, és ez alól a borok sem kivételek! Szelekciónkba bekerültek a 2019-ben az Év borásza díjjal kitüntetett Koch Csaba legújabb és persze legfinomabb borai. Engedd meg, hogy elvigyünk egy képzeletbeli útra, a gyümölcsös illatok, zamatos ízek, és a jó bor világába!

Az Év borásza nem csupán egy kitűnő bort jelöl

A szőlőtermesztés alapja a tradíció és a sok éves tapasztalat. Az év borásza címhez nem elég egyetlen jó bort csinálni. A pincészet borainak állandó és kiváló minősége mellett a borszakmában tett erőfeszítések is számítanak. A díj annak jár, aki munkájával építi a magyar bor nevét, tudásával, lelkesedésével és elhivatottságával fontos és ismert szereplője a magyar borászvilágnak. Koch Csaba már hatodik éve szerepelt a jelöltek között, amikor végre átvehette a rangos kitüntetést 2019-ben.

A család már 10. generáció óta szőlőtermesztéssel foglalkozik. Természetesen Csaba nagyapja is borász volt, és már igen korán terelgetni kezdte az unokát a bortermesztés különleges világába. Koch Csaba sikeres érettségijét nagyapja egy saját szőlő-földterülettel díjazta.

 

A Koch borászat dűlői a Hajós-Bajai borvidék mellett már Villányban is megtalálhatóak. Mindkét földterület kiváló talajadottságokkal rendelkezik, minden adott tehát a prémiumkategóriás borok elkészítéséhez. Habár Csaba a tradíciók embere, mottójában állítja: „Nincs az a jó, amit ne lehetne jobbá tenni.” A hagyományok tisztelete mellett nagy hangsúlyt fektet a kreatív, új utakra is – ezáltal a Koch borokkal egyedi, kimagasló minőséget sikerült alkotni.

 

Pincéiben a klasszikus fehér-, rosé- és vörösborok mellett megtalálhatóak a kései szüretelésű borkülönlegességek, de jégbor és immár három éve Csaba egyedi, palackos erjesztéssel készült pezsgője is.

 

Egy palack Koch-borban 28 év tapasztalatát, újításait, sikereit és a családi örökséget ajánljuk most Neked.

Tavaszi Frisch

„Boldog Szőlő” – így nevezi Koch Csaba saját szőlőtermelési technológiáját, mely sok mindent elárul arról a különleges törődésről és szeretetről, ahogy a szőlészetről, borászatról gondolkozik. Bizonyára ennek a gondoskodásnak is köszönhető a Koch borok évek óta kimagasló minősége. Most Neked is érdemes megkóstolnod! A Frisch borválogatás illatos szőlőfajták legjavából készült, hozamkorlátozással és dűlőszelektálást követően. Hogy mit is jelent ez? A hozamkorlátozás során tudatosan kevesebb szőlőt termeszt a borász, ami így sokkal finomabb és teljesebb lesz, a dűlőszelektált pedig azt jelenti, hogy a legjobb dűlőkről, kézi szürettel válogatják ki a borhoz való fürtöket. A bort megkóstolva elkap majd az érzés, hogy a bor friss, üde és illatos. Kellemes zamata roppan a szádban, íze gyümölcsös, és mindenkinek ízlik, akit megkínálsz. Ilyen az a bor, aminek készítésekor a minőség a mennyiség előtt szerepel!

Ha máris érzed a tavaszi mező illatát és a gyümölcsös zamatokat, négy könnyed Frisch bor vár a Kifli.hu polcain!