Kapucíner szelet sütés nélkül - receptvideó
Egy ínycsiklandó kávés süteményt hoztunk, amit sütés nélkül is egyszerűen el tudsz készíteni a videó alapján!
Elkészítés
A tojássárgájához adom a porcukrot, a lisztet, 2 dl tejet és egy kézi habverő segítségével csomómentesre keverem, majd felöntöm a maradék tejjel, a kávéval és alaposan kikeverem.
Közepes hőmérsékleten elkezdem melegíteni és folyamatos kevergetés mellett kiforralom, majd leveszem a tűzhelyről és hagyom kihűlni. Fontos, hogy alaposan kihűtsük, mert ha melegen keverjük a tejszínhabhoz szétfolyik.
Amikor a kávés krémem kihűlt, a tejszínt kemény habbá verem, majd 2-3 részletben hozzá keverem a krémet.
Egy tál aljába teszek néhány kanállal a kávés masszából, elsimítom, erre pakolom az első sor piskótát, majd jöhet megint krém, piskóta és végül a legtetejére a maradék krém.
A tetejét megszórom cukrozatlan kakaóporral és hűtőbe teszem.
Legjobb, ha este készítjük és van ideje egy egész éjszakát pihenni, de ha minden kötél szakad, néhány óra hűtés is elegendő.
Elkészítési idő: 25 perc + hűtés
Hozzávalók
- 4 tojássárgája
- 8 dkg porcukor
- 4 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 dl főzött kávé
- 4 dl habtejszín
- 20 dkg babapiskóta
- 1 ek holland kakaópor - cukrozatlan