Most a szabadban lenni a legjobb dolog!
Az idei nyár más lesz mint a többi: fontosabbá válnak a közös együttlétek, a családi beszélgetések, a nagy nevetések és a közösen megélt pillanatok. Legyél a lakás balkonján, családi ház teraszán, a társasház közös kertjében, egy nyaralóban, vagy a szabadban - a lényeg az, hogy végre közösen főzhetsz együtt a családoddal, barátaiddal!
A Kanálka finomságokkal mennyei ízeket varázsolhatsz az asztalra, legyen szó bográcsosról, házi hamburgerről vagy grillzöldségről. Adalékanyagmentes szószainkat használhatod mártogatósnak a főételek mellé, de akár alapanyagként is tökéletesek egy finom szabadtéri bográcsos ételhez. Sőt, akár az egész ebédet elkészítheted Kanálkákkal.
A térség friss finomságait zárjuk üvegeinkbe
Királyhegyesen készítjük finomságainkat kizárólag hazai alapanyagok felhasználásával. A kis műhelyünkbe érkező alapanyagokat Csongrád megyei termelőktől szerezzük be, mert fontosnak tartjuk, hogy minél rövidebb időt töltsenek el a napérlelte répák, hagymák, paradicsomok, almák, stb. a szüreteléstől egészen a feldolgozásig.
Termékeinket pasztőrözéssel készítjük
A Kanálka finomságait minden esetben pasztőrizálással tartósítjuk, ami azt jelenti, hogy az elkészült tartósítószermentes tésztaszószokat, gyümölcsös chutney-kat, sült zöldségeket először csírátlanított üvegbe töltjük, majd 95 fokra melegített vízzel teli pasztőrkádba rakjuk. Így a káros baktériumok, kórokozók teljesen elpusztulnak. Ezért nem kell a termékeinket hűtőben tárolni, hanem a kamra polcán vagy a konyhapulton vígan elvannak 12 hónapig is.
Ismerd meg kifejezetten a Grillszezonra ajánlott finomságainkat!
Lilahagyma chutney-nk vagy más néven lilahagymalekvárunk igazán klasszikus ízeket mutat egy kis édes végszóval. Fantasztikus ízkombinációt hoz ki a frissen sült húspogácsával a szabadban készült hamburgerbe. Egyébként a zsenge makói lilahagymát a mézzel és a kakukkfűvel szelídítettük meg, így egy kellemes, selymes ízvilágot kaptunk.
Paradicsomszószunk tökéletes pácnak is, hiszen magának a nyers húsnak is fantasztikus ízt ad, miközben a parázs fölött finoman sül be a hús rostjai közé. Az otthon készített pizzánál pedig nincs jobb: ezzel a szósszal készen is van az isteni alapszósz, már csak a kedvenc feltétek hiányoznak egy szuper erkélyen elköltött pizza-vacsihoz!
A Kanálka paprikakrém igazi hazai különlegesség! A hagyományos paprikakészítmények újraértelmezése, melynek íze sült húsokkal párosítva jön igazán elő. Ha magyarosabb ízekre vágysz, és bográcsban készíted a fogást, akkor mártás alapnak is kiváló pörkölthöz, gulyásleveshez vagy paprikás krumplihoz.