Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Kamrapolcra

Nyári nyalánkságok a kamrapolcra is!

 

A nyári szünetben nem könnyű a gyerekek igényeinek eleget tenni hiszen sokat játszanak, pancsolnak és “rögtön” éhesek. Nálunk egy gyors uzsonna játék után elképzelhetetlen paradicsom és paprika nélkül. Aztán ha gyorsan akarunk valami finom ebédet vagy vacsorát, a lecsó az egyik legjobb választás, de nem csak nyáron, hanem a kamrapolcra is!

Gyulától isteni finom bio termények érkeznek hozzánk Sonkádról, így a befőzéshez érdemes az Organic Kingdomtól válogatni.

 

A paradicsom kiváló vitamin és ásványianyag-forrás, főleg, hogy olyan bio gazdaságból származik, ahol nem használnak műtrágyát, szintetikus növényvédő és gyomirtó szereket. A fenntarthatóság, a környezet védelme elsődleges szempont.

A meleg időben nagy kedvencünk a cékla is. Nem csak amiatt, hogy rendkívül jó hatással van a szervezetünkre, hanem azért is, mert nagyon sokoldalúan fel lehet használni. Isteni smoothie készíthető belőle: tehetsz mellé akár sárgarépát vagy almát is, mely a “földes ízét” ellensúlyozza. Salátának is tökéletes alap: reszelj le céklát és sárgarépát, tegyél rá egy pici sót, citrom levet és már kész is a szuper egészséges saláta, melyet önmagában vagy sültek mellé is tálalhatsz. Érdemes télire is eltenni pár üveggel, hogy a hideg időben is élvezhesd a cékla minden előnyét, így az immunerősítő hatását is.

Szeretjük az augusztust, mert érkezik a szilva is, ráadásul a szatmári régió szívéből. Isteni finom desszert akár magában, vagy süteménybe és tele van értékes tápanyaggal is. Pár üveg szilvalekvárt is érdemes eltenni, amiből aztán akár mennyei szilvás gombóc készülhet majd a hideg, téli napokon a családnak. Csak halkan súgjuk meg, hogy a karácsonyi hókiflibe is tökéletes lesz.

 

A szilvát kimagozzuk és feltesszük lassú tűzön főzni.  Cukrot nem kell hozzá adni, viszont ahhoz hogy sűrű állaga legyen legalább 5-6 órán keresztül készítsd, időnként kevergetve. Mint minden lekvárnál itt is nagyon fontos, hogy az üvegek sterilek legyenek.

A nyár elmaradhatatlan slágere az uborka, citromos-joghurtos salátának, tzatzikinek vagy kovászosnak is örök szerelem. Ez utóbbi elkészítése pár napot ugyan igénybe vesz, de érdemes várni. Tökéletesen bevált recept pedig: vágd le az uborka végeit, majd pedig hosszában is vágd be két végét x alakban. Egy liter (langyos) vízhez, egy evőkanál sót kell tenni. Az üveg aljára kerüljön egy kis kapor, majd rá az uborka, tegyél bele pár gerezd fokhagymát (ízlés szerint) megint kapor és a végére kovászos kenyeret. Öntsd rá a vizet, takard le és mehet a konyhaablakba. Jó, ha minden nap beiktatod az étrendedbe, mert rendkívül jó hatással van a szervezetre, ráadásul bio!

 

Élvezd a szezonális finomságok minden előnyét és fogyassz minél többet!

Töltsd fel szervezeted és kamrapolcod a téli időszakra!