Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Így vásároltatok be online idén karácsonykor!

Így vásároltatok be online idén karácsonykor!

Kiderült, hogy mennyi szaloncukrot faltunk fel idén és melyek voltak a kedvenc ízeink belőle, azon pedig lehidaltok, hogy melyik ital vitte a prímet. És mit gondoltok: mákos vagy diós bejgliből fogyott több?


 

Nagyon izgultunk, hogy boldoggá tegyük a vásárlóinkat az ünnepek idején, és amint szusszantunk egyet mi is (minden idők Kiflis rendelés-rekordjai után), belevetettük magunkat a számok tengerébe senior trade planning managerünkkel, Sárközi Péterrel, aki üzleti elemzői minőségében a Kifli fő „adathalásza” is. Az érdekelt minket, hogy mi került a kosarakba leginkább az ünnepi felkészülés elejétől – tehát a kiskereskedelemben tradicionális november 1-től – számítva december 24-ig.
 

A vásárlók 82%-a rakott bármilyen karácsonyi jellegű terméket a kosarába, ami a vásárlások 61%-át fedte le. Érthető, hogy előnyben voltak a hosszan eltartható termékek, mégis meglepett minket, hogy a karácsonyi terméklistánk legnagyobb darabszámú eladással büszkélkedő 3 kategóriája a zöldségkonzerv, a szénsavas üdítőital és a babavíz (nagyobb kategóriáknál az üdítő- és energiaital, a konzerv és az ásványvíz) volt.
 

Mivel az édességek abszolút főszezonjáról van szó (beleértve a karácsony előtt a Mikulást is), rákerestünk a közönségkedvenc szezonális édességekre: az édes dobogóra a Milka Mikulás, a Milka Sweet Winter, a Bonbonetti étcsokoládéval mártott citrom és narancs ízű zselés szaloncukor, valamint a Milka Szaloncukor válogatás és a Lindt Lindor fémdobozos tejcsokoládé került fel. A nem szezonális desszert-kategóriát pedig a Sport szelet, a Tibi étcsokoládé, a Dörmi piskóta, a Kinder Bueno és a Kinder csokoládé nyerték meg.


Ha csak a hungarikumnak számító szaloncukrokat vesszük górcső alá, akkor kiderül, hogy a magyarok kedvence az említett zselés Bonbonetti után a Milka Szaloncukor válogatás, a bronzérem pedig a rumos-étcsokis Sport szaloncukoré 2023-ban. A sort egyébként a Milka folytatta az alábbi sláger-ízeivel: marcipános, mogyorókrémes, illetve feketeerdős. Sárközi Péter így összegezte a nagy Kiflis szaloncukor-kérdést: „idén 23.751 doboz szaloncukrot adtunk el: ez kicsivel több mint 7 tonna szaloncukor, azaz megközelítőleg két kardszárnyú delfin tömege. Egymásra pakolva ez a mennyiség több mint kétszer olyan magas, mint a Burdzs Kalifa. Azonban ne pakolgassuk, inkább együk meg!”


Amint letöröltük a szánk széléről az árulkodó kakaónyomokat, tovább nyomoztunk a hentespultunkban. Kiderült, hogy a hús-hal kategória győztesei a szárnyaló filék és a darált húsok lettek (a top 5-ös lista az alábbi: friss csirkemellfilé, Prímhús darált sertés lapocka, Gallio friss pulyka darált alsócombfilé, "A" minőségű friss csirkemellfilé és Valdor "A" minőségű friss kockázott csirkemellfilé). Külön a szezonális termékekre szűrve ez a toplista pedig így alakult: Keresztes-Mizse Pulyka friss pulyka medálion, Fjoru ASC Atlanti lazacfilé bőrrel, Fjoru MSC Fekete tőkehalfilé, bio sertéskaraj csont nélkül és Panarini szivárványos pisztrángfilé – ebből is látszik az a közismert tény, hogy ünnepek idején gyakrabban kerül hal a családi asztalra.


No de ha ennyit ettünk, bizony ittunk is hozzá – de lássuk, hogy pontosan mit! Ha általánosan nézzük az ital kategóriát, akkor a Jana Baby természetes szénsavmentes ásványvíz nyert, aztán a Mizse Robocop szénsavmentes ásványvíz multipack következett, majd sorban nyerte a mezőnyt a Jana természetes szénsavmentes ásványvíz, a Szentkirályi szénsavmentes természetes ásványvíz multipack és a Coca-Cola Zero 2 db-os multipack. Persze úgy könnyű a Kifliseknek, hogy nem nekik kell hazacipelni a nehéz családi kiszereléseket, igaz? Elemzőnk tovább kutakodott a szezonális italvásárlások között, és arra jutott, hogy a Jana Baby-n, a sima Jana mentes vizen és a Coca-Cola Zero-n felül a hagyományos Coca-Cola győzedelmeskedett. Alkoholból a Peroni minőségi világos söre vitte a prímet, gyümölcsléből a Sió Rostos őszibarack, energiaitalból pedig a Hell Energiaital Zero.


És persze nem lett volna karácsony meglepetések nélkül, úgyhogy idén is sok ajándékötlet nélküli vásárlót mentettünk meg a céltalan plázázástól. Az első három legeladottabb ajándékcsomagunk ehető volt (Mendula karácsonyi csomag, MMM karácsonyi duó csomag, FJK karácsonyi olaj és olajbogyó válogatás), a képzeletbeli rangsor negyedik és ötödik helyén pedig klasszikus, de igényes szépségápolási csomagok álltak (Ziaja Men ajándékcsomag, Rituals -The Ritual of Sakura ajándékszett).


Végezetül szerettük volna eldönteni azt a mindenkit foglalkoztató ősi vitát, miszerint a mákos vagy a diós bejgli áll-e közelebb a magyar néplélekhez, de hiába számoltuk át kétszer, az eredmény sokkoló: konkrétan döntetlen lett, tehát szinte ugyanannyit vettek a Kiflisek idén mindkét ízesítésből.


Reméljük, hogy kellemesen teltek az ünnepek minden kedves vásárlónknak, és köszönjük, hogy idén is minket választottatok!