Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Gambas al Ajillo: fokhagymás garnéla - receptvideó

Hagyd, hogy a spanyol konyha visszaidézze a régi nyaralásokat és a mediterrán életérzést! A Gambas al Ajillo, vagyis fokhagymás garnéla egy tipikus spanyol fogás, amit főételként, vagy előételként tapashoz is elkészíthetünk. A friss garnéla, fokhagyma, friss, ropogós kenyér és a jó minőségű, finom olívaolaj találkozása egy hihetetlenül egyszerűen elkészíthető ételben.
 

Elkészítés

 

A garnélákat ha kell, megtisztítom, a héjat leszedem, és egy kis vágaton eltávolítom a belsőséget. Pofonegyszerű, és sokkal gyorsabb, mint bármilyen hús tisztítása.

 

Az olívaolajat serpenyőbe öntöm, rádobom a felszeletelt fokhagymát, a vékony karikára vágott chilit, megpirítom, majd hozzáadom a megtisztított garnélát, oldalanként 2-2 percet pirítom, megszórom az aprított petrezselyemzölddel, meglocsolom a frissen facsart citromlével, összeforgatom és forrón, pirított baguettel kínálom.

 

Elkészítési idő: 10 perc + garnéla tisztítás

 


Hozzávalók

  • 0,5 dl olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 chili
  • 30 dkg garnéla
  • 3 ek aprított petrezselyemzöld
  • fél citrom frissen facsart leve

 


Rendeld meg a hozzávalókat gyorsan, egyszerűen a lenti listából!