Gambas al Ajillo: fokhagymás garnéla - receptvideó
Hagyd, hogy a spanyol konyha visszaidézze a régi nyaralásokat és a mediterrán életérzést! A Gambas al Ajillo, vagyis fokhagymás garnéla egy tipikus spanyol fogás, amit főételként, vagy előételként tapashoz is elkészíthetünk. A friss garnéla, fokhagyma, friss, ropogós kenyér és a jó minőségű, finom olívaolaj találkozása egy hihetetlenül egyszerűen elkészíthető ételben.
Elkészítés
A garnélákat ha kell, megtisztítom, a héjat leszedem, és egy kis vágaton eltávolítom a belsőséget. Pofonegyszerű, és sokkal gyorsabb, mint bármilyen hús tisztítása.
Az olívaolajat serpenyőbe öntöm, rádobom a felszeletelt fokhagymát, a vékony karikára vágott chilit, megpirítom, majd hozzáadom a megtisztított garnélát, oldalanként 2-2 percet pirítom, megszórom az aprított petrezselyemzölddel, meglocsolom a frissen facsart citromlével, összeforgatom és forrón, pirított baguettel kínálom.
Elkészítési idő: 10 perc + garnéla tisztítás
Hozzávalók
- 0,5 dl olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 chili
- 30 dkg garnéla
- 3 ek aprított petrezselyemzöld
- fél citrom frissen facsart leve
Rendeld meg a hozzávalókat gyorsan, egyszerűen a lenti listából!