Végre elérkezett az évnek az a különleges szakasza, amikor a friss, lédús és vitaminokkal teli magyar spárgát lehet fogyasztani! A Kiflinél minden zöldség és gyümölcs esetén arra törekszünk, hogy mindössze néhány órával a szüretelést vagy betakarítást követően kerüljenek a termékek a családok asztalára, de a spárgára ez különösen igaz: a hazai termelőknek köszönhetően friss és ropogós zamatát élvezhetitek, ha a Kiflitől rendeltek.
Hamisítatlan magyar spárga Kecskemétről
A Kifli.hu kínálatában kapható spárgát a több mint 65 éves múltra visszatekintő kecskeméti Bács-Zöldért biztosítja. Magyarország legnagyobb, 200 hektáros ültetvényét hozták létre, melyen közel 2000 tonna prémium minőségű, saját termelésű zöldség-gyümölcs kap helyet. Rendkívüli figyelmet fordítanak a paprikafélék (TV, kápia, pritamin) mellett a spárgatermesztésre is.
A kecskeméti termelő a hagyományos kertészeti ismereteket kombinálja a legmodernebb mezőgazdaság-tudományi eredményekkel, mely a kiemelkedő minőségű frissáruról már az első falatnál érezhető.
A zöld spárga
Egy kis felzárkóztató, hogy tudd, mit is eszel! A zöld spárga a liliomfélék családjába tartozó évelő növény, aminek megvastagodott hajtását, a spárgasípot fogyasztjuk. Nem csak halvány zöld színében más, mint a fehér változat, de az íze is intenzívebb. És ez a lényeg! Széles körben felhasználható, köretnek húsok mellé, levesnek, vagy magában előételnek, esetleg több szálat sós palacsintába csavarva. Sok vizet, C-vitamint és káliumot rejt, energiatartalma alacsony. És most van a szezonja!
Fontos: a spárgaszezon idején az áruellátás folyamatos, minden nap frissen szedett spárgát csomagolunk a kiszállítandó megrendelésekhez, így egészen biztosan friss és ropogós lesz, amikor megérkezik. Előfordulhat, hogy a megrendelhető mennyiség limitált, hiszen tömegtermelés helyett kiemelkedő minőségű, hazai spárgát kínálunk.