

Számos népi hiedelem köthető a farsangi fánkhoz, az egyik igazán érdekes azt mondja, hogy a gazdagságot, gyarapodást szimbolizálja és minél többet eszünk belőle annál könnyebb lesz a böjti időszakot kibírni. Nem szeretnénk, ha rajtunk múlna ennek az igazságtartalma, ezért összeválogattuk termelőinktől azokat a kiváló alapanyagokat, amelyekre szükséged lehet a készítéshez.
Ahány ház annyi szokás a farsangi fánkot illetően, azonban egy dolog közös: a minőségi alapanyagok és a kellő idő ráfordítása.
Biztosan neked is vannak emlékeid, mikor a nagyi készítette és átszitálta a lisztet mielőtt összegyúrta volna a többi alapanyaggal. Ez azért fontos mozzanata a fánk készítésnek, mert így a tésztája lágyabb lesz.



Garabonciás Házi tehéntej 3,8%

Spájzold be! Erdélyi adalékanyag mentes só PARAJDRÓL
Másik fontos alapanyag a tojás. A Heppenheimer tojások szabadtartású tyúkoktól származnak. Az állatok napközben körbekerített területen kapirgálnak, ami jól érződik a tojások állagán és ízén. A takarmányukat pedig a helyi gazdák által megtermelt búzából, napraforgóból és kukoricából állítják össze, figyelembe véve az évszakokat és az állatok igényeit.

Heppenheimer Szabadtartású tyúktojás 'M-L'
Ha édesebben szereteted, akkor ajánlott még melegen porcukrozni, mellé pedig isteni kézműves lekvárt vagy mogyorókrémet is tálalni. Tudjuk, nem diétás finomság, ezért érdemes egy hosszú sétát beiktatni fogyasztás után.

