Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Februári kedvencünk a fánk

Számos népi hiedelem köthető a farsangi fánkhoz, az egyik igazán érdekes azt mondja, hogy a gazdagságot, gyarapodást szimbolizálja és minél többet eszünk belőle annál könnyebb lesz a böjti időszakot kibírni. Nem szeretnénk, ha rajtunk múlna ennek az igazságtartalma, ezért összeválogattuk termelőinktől azokat a kiváló alapanyagokat, amelyekre szükséged lehet a készítéshez.

 

Ahány ház annyi szokás a farsangi fánkot illetően, azonban egy dolog közös: a minőségi alapanyagok és a kellő idő ráfordítása.

Biztosan neked is vannak emlékeid, mikor a nagyi készítette és átszitálta a lisztet mielőtt összegyúrta volna a többi alapanyaggal. Ez azért fontos mozzanata a fánk készítésnek, mert így a tésztája lágyabb lesz.

Másik fontos alapanyag a tojás. A Heppenheimer tojások szabadtartású tyúkoktól származnak. Az állatok napközben körbekerített területen kapirgálnak, ami jól érződik a tojások állagán és ízén. A takarmányukat pedig a helyi gazdák által megtermelt búzából, napraforgóból és kukoricából állítják össze, figyelembe véve az évszakokat és az állatok igényeit.

Ha édesebben szereteted, akkor ajánlott még melegen porcukrozni, mellé pedig isteni kézműves lekvárt vagy mogyorókrémet is tálalni. Tudjuk, nem diétás finomság, ezért érdemes egy hosszú sétát beiktatni fogyasztás után.