Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Gondoltad volna valaha, hogy a húsvéti ünnepeket önkéntes házi karanténban fogod tölteni? Bár a családtagok végig látogatásáról idén biztonsági okokból jobb lemondani, ez közel sem jelenti azt, hogy ne lehetne élményekben és izgalmakban gazdag a 2020-as húsvét az egész család számára. Az idei ünnep telhet szűk családi körben kreatív alkotással, főzéssel és együtt töltött minőségi idővel. Ugye, hogy nem is hangzik olyan rosszul?

A húsvéti hagyományaink megújítása

A locsolkodási szokásokat érdemes teljesen új ünneplési formára cserélni, és idén a kulináris élményeknek hódolni. A már jól megszokott kötözött sonka, főtt tojás és torma nem hiányozhat az asztalról, de a hagyományos ízek mellé érdemes újdonságokat is csempészni.

 

Az utóbbi hetekben egyre több magyar családban alakult ki az otthoni sütés szokása: már nemcsak desszertet, hanem kenyeret, kakaóscsigát, kalácsot és sok más finomságot sütöttek azok is, akik eddig kevésbé voltak aktívak a konyhában. Nem csoda, hogy az országos szokások megváltozásának köszönhetően kialakult egy hiánytermék: az élesztő.

Hogyan készíthetsz élesztőt házilag?

Az, hogy nincs otthon élesztő, ne tartson vissza a sütéstől! Helyette inkább próbáld ki házi élesztő-receptünket!

 

Házi élesztő hozzávalók:

• fél kiló burgonya

• 60 g cukor

• 2 evőkanál sör

• víz

 

A főtt burgonyát hámozást követően egy kevés víz hozzáadásával nyomkodd sűrű masszává. Keverd el egy kevés cukorsziruppal, amit cukor és víz összekeverésével tudsz előállítani. Helyezd egy legalább szobahőmérsékletű, de inkább melegebb helyre, és add hozzá a 2 evőkanál sört. Hagyd állni 24 órán át, és kész is a házi élesztő!