Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Danone joghurtos receptek grillezéshez

MEDITERRÁN SÜLT PADLIZSÁN JOGHURTTAL

 

Padlizsán nélkül elképzelhetetlen a Földközi-tenger keleti részének a konyhája, hideg és meleg főételként egyaránt fogyasztják. Ez a fogás igazán gyors, egyszerű, és nagyon laktató.

HOZZÁVALÓK

1/2 padlizsán

1/2 paprika

20 cl olívaolaj

1 csipet só

1 csipet bors

1 pohár Activia natúr joghurt

 

ELKÉSZÍTÉS

A padlizsánt vágd karikákra. Melegíts olívaolajat és süsd benne a padlizsán karikák mindkét oldalát 3 percig. Tedd félre egy nedvszívó papíron.
Keverd össze a joghurtot és az apróra vágott paprikát. Sózd, borsozd.
Tálald a sült padlizsánt a joghurtos mártogatóssal.

ZÖLDSÉGES KUSZKUSZ JOGHURTTAL

 

Észak-Afrika nagy kedvence, a kuszkusz durumbúza darából készül, könnyen emészhető, változatosan fűszerezhető és gyorsan elkészül. Érdemes beilleszteni nálunk is menübe!

HOZZÁVALÓK

1 közepes fej hagyma

2-3 szál sárgarépa

1 piros kalifornia paprika

1 konzerv csicseriborsó

1 konzerv darabolt paradicsom

1 csokor petrezselyem

1 csipet római kömény

fél kávéskanál fahéj

1 cayenne bors

½ kávéskanál őrölt koriander

1 teáskanál melasz, méz vagy barnacukor

olívaolaj

fél evőkanál vaj

250 ml Danone natúr joghurt

1 bögre (2.5 dl) kuszkusz

500 ml alaplé (lehet kockából)

ELKÉSZÍTÉS

Vágd gerezdekre a hagymát. Tisztítsd meg és vágd fel a répát.

Egy lábasban melegíts olívaolajat, dobd rá a hagymát és a répát. Párold 1-2 percig. Add hozzá a fűszereket és a mézet vagy cukrot, keverd meg, majd dobd mellé a paprikát. Öntsd rá a paradicsomkonzervet, sózd meg, adj hozzá kb. 1 dl vizet, majd forrald össze kb. 5-10 percig. Kóstold meg, és ha nem elég ízes, adj hozzá még fűszereket. Közben tedd a kuszkuszt hőálló edénybe, öntsd rá a forró húslevest, keverd meg, takard le jól, és ne nyúlj hozzá 7-8 percig. Add a raguhoz a leöblített csicseriborsót és lassú tűzön forrald további 2 percig, majd szedd le a lángról. Adj a joghurthoz 1-2 ek olívaolajat, kevés sót, esetleg 1 gerezd zúzott fokhagymát. Tedd félre.

Keverd meg a kuszkuszt, ami mostanra beszívta az összes levet, és add hozzá a vajat. Tálald a zöldséges raguval. Szórd meg a petrezselyemmel és kínáld mellé a joghurtot.

EPRES PANNA COTTA

 

Olaszországnak nem csak a tiramisut és az isteni café lattét köszönhetjük, hanem a panna cottát is. Ehhez az olasz desszerthez csupán tejre, valamilyen sűrítő anyagra (pl. agar-agar), cukorra és egy kis vaníliakivonatra lesz szükséged. A tetejét pedig díszítheted bármilyen gyümölcsös, esetleg karamellás öntettel. Ne félj az epren kívül más gyümölcsökkel is kísérletezni!

HOZZÁVALÓK

¾ csésze tejszín vagy tej

1 csésze Activia krémes natúr joghurt

2 evőkanál cukor

½ teáskanál vaníliakivonat

2 teáskanál Agar-agar

2 evőkanál gyümölcs

díszítéshez málna, eper vagy áfonya

ELKÉSZÍTÉS

Vajazz ki 6 kis poharat.

A mérőpohárban keverd össze az agar-agart és a mandulatejet. Egy közepes lábasban folyamatos kavarás mellett forrald fel a mandulatejet.

Öntsd ki a joghurtot, majd tedd bele a cukrot, a tejszínt vagy tejet és keverd addig, míg egyenletes nem lesz. Add hozzá a vanília kivonatot.

Egyenlően oszd el a keveréket a poharakban. Tedd be 20 percre a fagyasztóba a poharakat, és néha keverd meg.

Hűtve, gyümölcsökkel díszítve tálald.

 

A SZAKÁCS TIPPJE: A krémesebb textúráért hagyd a hűtőben több órán keresztül - akár 2 napig is eláll a hűtőben.