• Kedves Kiflisek!
    Sajnos a megrendelések 25-30 perces késéssel érkeznek. Sietünk, ahogy tudunk! Köszönjük megértéseteket!
  • Itt a Kifli virtuális őszi katalógusa! Fedezd fel újdonságainkat, finom borainkat és sajtválogatásainkat!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Danone joghurtos receptek grillezéshez

MEDITERRÁN SÜLT PADLIZSÁN JOGHURTTAL

 

Padlizsán nélkül elképzelhetetlen a Földközi-tenger keleti részének a konyhája, hideg és meleg főételként egyaránt fogyasztják. Ez a fogás igazán gyors, egyszerű, és nagyon laktató.

HOZZÁVALÓK

1/2 padlizsán

1/2 paprika

20 cl olívaolaj

1 csipet só

1 csipet bors

1 pohár Activia natúr joghurt

 

ELKÉSZÍTÉS

A padlizsánt vágd karikákra. Melegíts olívaolajat és süsd benne a padlizsán karikák mindkét oldalát 3 percig. Tedd félre egy nedvszívó papíron.
Keverd össze a joghurtot és az apróra vágott paprikát. Sózd, borsozd.
Tálald a sült padlizsánt a joghurtos mártogatóssal.

ZÖLDSÉGES KUSZKUSZ JOGHURTTAL

 

Észak-Afrika nagy kedvence, a kuszkusz durumbúza darából készül, könnyen emészhető, változatosan fűszerezhető és gyorsan elkészül. Érdemes beilleszteni nálunk is menübe!

HOZZÁVALÓK

1 közepes fej hagyma

2-3 szál sárgarépa

1 piros kalifornia paprika

1 konzerv csicseriborsó

1 konzerv darabolt paradicsom

1 csokor petrezselyem

1 csipet római kömény

fél kávéskanál fahéj

1 cayenne bors

½ kávéskanál őrölt koriander

1 teáskanál melasz, méz vagy barnacukor

olívaolaj

fél evőkanál vaj

250 ml Danone natúr joghurt

1 bögre (2.5 dl) kuszkusz

500 ml alaplé (lehet kockából)

ELKÉSZÍTÉS

Vágd gerezdekre a hagymát. Tisztítsd meg és vágd fel a répát.

Egy lábasban melegíts olívaolajat, dobd rá a hagymát és a répát. Párold 1-2 percig. Add hozzá a fűszereket és a mézet vagy cukrot, keverd meg, majd dobd mellé a paprikát. Öntsd rá a paradicsomkonzervet, sózd meg, adj hozzá kb. 1 dl vizet, majd forrald össze kb. 5-10 percig. Kóstold meg, és ha nem elég ízes, adj hozzá még fűszereket. Közben tedd a kuszkuszt hőálló edénybe, öntsd rá a forró húslevest, keverd meg, takard le jól, és ne nyúlj hozzá 7-8 percig. Add a raguhoz a leöblített csicseriborsót és lassú tűzön forrald további 2 percig, majd szedd le a lángról. Adj a joghurthoz 1-2 ek olívaolajat, kevés sót, esetleg 1 gerezd zúzott fokhagymát. Tedd félre.

Keverd meg a kuszkuszt, ami mostanra beszívta az összes levet, és add hozzá a vajat. Tálald a zöldséges raguval. Szórd meg a petrezselyemmel és kínáld mellé a joghurtot.

EPRES PANNA COTTA

 

Olaszországnak nem csak a tiramisut és az isteni café lattét köszönhetjük, hanem a panna cottát is. Ehhez az olasz desszerthez csupán tejre, valamilyen sűrítő anyagra (pl. agar-agar), cukorra és egy kis vaníliakivonatra lesz szükséged. A tetejét pedig díszítheted bármilyen gyümölcsös, esetleg karamellás öntettel. Ne félj az epren kívül más gyümölcsökkel is kísérletezni!

HOZZÁVALÓK

¾ csésze tejszín vagy tej

1 csésze Activia krémes natúr joghurt

2 evőkanál cukor

½ teáskanál vaníliakivonat

2 teáskanál Agar-agar

2 evőkanál gyümölcs

díszítéshez málna, eper vagy áfonya

ELKÉSZÍTÉS

Vajazz ki 6 kis poharat.

A mérőpohárban keverd össze az agar-agart és a mandulatejet. Egy közepes lábasban folyamatos kavarás mellett forrald fel a mandulatejet.

Öntsd ki a joghurtot, majd tedd bele a cukrot, a tejszínt vagy tejet és keverd addig, míg egyenletes nem lesz. Add hozzá a vanília kivonatot.

Egyenlően oszd el a keveréket a poharakban. Tedd be 20 percre a fagyasztóba a poharakat, és néha keverd meg.

Hűtve, gyümölcsökkel díszítve tálald.

 

A SZAKÁCS TIPPJE: A krémesebb textúráért hagyd a hűtőben több órán keresztül - akár 2 napig is eláll a hűtőben.