Csirkés zöldséges egytál - receptvideó
Most egy olyan fogást hoztunk nektek, ami nemcsak egyszerű és laktató, de még egészséges is, és a kalóriák miatt sem kell aggódnod! Egy serpenyőben elkészítheted ezt a finom zöldséges, bulguros egytálételt.
Elkészítés
A vöröshagymát vékony karikára vágom és kevés olajon megdinsztelem.
Ezután hozzáadom a felnegyedelt gombát aranybarnára pirítom, majd mehet bele a kockára vágott hús, borsozom szintén megpirítom, hozzáöntöm a bulgurt, néhányszor átforgatom, beledobom az aprított fokhagymát, megszórom borsikafűvel, sózom, beleteszem a rózsáira szedett brokkolit, felöntöm annyi forró vízzel ami éppen ellepi, összekeverem és alacsony hőmérsékleten, fedő alatt puhára főzöm.
Főzés közben, néhányszor átkeverem, ha szükséges pótlom a vizet.
Amikor elkészült, beleszórom a vékony karikára vágott retket, megszórom aprított petrezselyemzölddel, összeforgatom és forrón kínálom.
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 4 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg barna csiperke gomba
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 tk tarkabors
- 10 dkg bulgur
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk borsikafű
- 30 dkg brokkoli
- Friss retek + petrezselyemzöld
- Ízlés szerint só