![Befőzés télire](https://www.kifli.hu/cdn-cgi/image/f=auto,w=1230,q=75/https://cdn.kifli.hu/images/microsite/891/891-1659081538.jpg)
A nyári melegben még nehéz arra gondolni, hogy egyszer hideg lesz – de akkor milyen jól fognak esni az előre befőzött és tartósított finomságokkal teli üvegcsék. Van, akinek a kovászos uborka és a lecsó a hívószó, másoknak pedig a barackbefőtt és szilvalekvár gondolatára fut össze a nyála, neked is biztosan megvan a kedvenced. De egy biztos: a saját kezűleg, friss alapanyagokból készített ételnek mindig más íze lesz, mint a boltinak, ráadásul tele lesz vitaminnal és ásványi anyaggal.
Kifli-tipp: ajándékba is személyesebb és pénztárcabarát megoldás egy-egy személyes befőttesüveget készíteni. Egyedi címkével és kupakkal pedig igazán bájos lesz a végeredmény.
![](https://cdn.kifli.hu/images/microsite/divider/22026/22026-1659081182.jpg)
Legyél bölcs, maradjon meg pár gyümölcs
![](https://www.kifli.hu/cdn-cgi/image/f=auto,q=75/https://cdn.kifli.hu/images/microsite/image/22028/22028-1659079925.jpg)
Ezek a termések olyan frissek és hívogatóak, úgyhogy megértjük, ha rögtön be akarod falni mindet. De ha némi önmegtartóztatást gyakorolsz, akkor később is örülhetsz a kedvenc gyümölcseidnek, ha befőzöd őket. Már csak az a kérdés, hogy a meggybefőttel kezdd vagy a szilvalekvárral, esetleg barackgerezdeket tennél az üvegedbe? Láss neki bátran, a Kiflin minden lesz hozzá!
![](https://cdn.kifli.hu/images/microsite/divider/22033/22033-1659081202.jpg)