Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

BBQ borda - receptvideó

Tudod, hogyan készül az amerikai filmekből vagy éttermekből ismerős, ínycsiklandó szép pirosra grillezett sertésborda? Mindennek megvan a titka, most egy többek között paradicsommal és füstölt pirospaprikával bolondított receptet hoztunk nektek!

 

Elkészítés

 

Az ananászt kicsit megpirítom, hogy a felszíne karamellizálódjon, de vigyázni kell, hogy ne égjen meg. Hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát, néhány percet együtt pirítom, majd mehet hozzá a paradicsomszósz, a fűszerek.

Alaposan összekeverem, kiforralom, végül hozzáadom az almaecetet.

Az így készült masszát leturmixolom és ebbe pácolom a húst.

Lehet hosszasan is főzni a szószt alacsony hűmérsékleten, hogy egy krémes, sűrű masszát kapjunk, én azt a verziót inkább az őszi grillezéskor preferálom, ilyenkor nyáron ez egy könnyed, mégis pikáns pác, amit nagyon gyakran használunk és nagyon szeretünk.
 

ELkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók

  • 30 dkg ananász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 dl paradicsompüré
  • 2 tk só
  • 1 tk frissen őrölt tarkabors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk szójaszósz
  • 2 tk worchester szósz
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 2 ek almaecet
  • 1 kg sertésborda vagy oldalas