Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Az ország cseresznyéskertje

A méltán híres nagykörűi cseresznye története 1870-ben kezdődött, amikor Petrovay László földbirtokos fia, Petrovay György az örökölt birtokon gyümölcsöst és faiskolát hozott létre. A lelkes leszármazott a környéken fellelhető összes bogyós és csonthéjas gyümölcsöt begyűjtötte, többek közt az ún. „Nagy Kürüi” névvel védjegyzett fajtákat is. Az alaposságát jól példázza, hogy az 1880-as években készült az a fa-leltár, amelyben 65 cseresznyefajta között egy Nagy Kürüi korai és egy Nagy Kürüi ropogós is szerepel, megjelölve a származásukat és a szaporítóanyag beszerzési helyét is. Természetesen ennél sokkal több kertben termesztettek cseresznyét, de ezek a változatok nevükben még az ártéri termőhelyről való számazásukat hordják. Az említett fajták csak itt termettek, és itt lettek „anyakönyvezve” Petrovay György által.

Kitűnő pedigréjű termelői csemegék

Ezek a pirosló cseresznyék és meggyek kímélő gazdálkodással, műtrágyázás nélkül, természetes talajon teremnek a Tisza vízgyűjtő területén. Garantáltan GMO-, hormon- és vegyszermentes minőség, hamisítatlanul hazai ízvilággal.

 

Próbáld ki megbízható kiskörűi beszállítónk többi termését is!