Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Az év ifjú borásza: Cseri Barnabás

A Pannonhalmi Borvidék legfiatalabb pincészetét 2012-ben alapította Cseri Norbert és Róbert. A 10 hektáros terület több szőlőfajtának is otthont ad, mint a rajnai rizling, sauvignon blanc, pinot blanc, fűszeres tramini, merlot, cabernet franc és kékfrankos. Elkötelezettség, hozzáértés és gondoskodás eredményeként évről – évre kiváló minőségű borokat kínálnak a bor szerelmeseinek. Mára Norbert egész családja aktívan részt vesz a szőlő és bor körüli munkákban. Norbert a főborász, felesége Cseri Hatoss Eszter a kereskedelem és az értékesítés élvonalában tevékenykedik, Auguszta jelenleg külföldön tanul de szívesen részt vesz rendezvényeken és kitelepüléseken.

Cseri Barnabás a fiatal szőlész – borász mérnök szívesen kísérletezik a különböző szőlőfajtákkal. Saját bora a Barni’s Riesling is hatalmas sikernek örvendhet, melynek készítésekor teljesen szabad kezet kapott. Nem véletlen, hogy 2019 szeptemberében abban az elismerésben részesült, hogy Junibor- taggá vált, ezzel képviselve a Pannonhalmi borvidéket, azóta is minden energiájával a kiválóbbnál kiválóbb borok megalkotására törekszik. A 2020 júniusában Fiatal Borászok Egyesülete által megrendezett vakkóstolón is hatalmas sikert aratott első pezsgőjével és hisz abban, hogy hamarosan egyre több pezsgő- és habzóbor kedvelő lesz. Barni rajnai rizlingből készült pét-nat vagyis pétillant naturel „pezsgője” gyakorlatilag az első palackozott buborékos szőlőbor.

Barni’s Riesling II. Secundus 2019

 

Szeptember eleji szüretből készülő, Moseli típusú reduktív rizling. Friss gyümölcsös fehérbor, határozott savakkal és enyhe mézességgel. Az év minden napján üdítő élmény. Kivákó választás salátákhoz, előételekhez, zöldségekhez.

Archeus 2016

 

A bor a palackból pohárba kerülve eleinte citrusos jegyeket, majd kissé melegedve mézes, marcipános aromáit mutatja meg . Rajnai rizling, fűszeres tramini és pinot blanc szőlőfajták együtteseként a rizling karakteres savasságát a tramini lágy savai enyhítik, könnyű mégis tartalmas bor.

Sauvignon Blanc 2019

 

Illatában megjelenik az egres, a vágott fű és bodza. A talaj magas mészkőtartalma játékos, vibráló savakat eredményezett, ízében sok citrussal , bodzával és egressel találkozhatunk.