Mitől más és különleges az Alpro? Elsősorban azért, mert a növényi alapú italainknak, joghurtalternatíváinknak és főzőkrémeinknek olyan természetes összetevői vannak, mint a szója, zab, rizs, kókusz, mandula és a mogyoró. Másodsorban pedig azért, mert termékeink 100%-ban növényi-alapúak, így vigyázunk rád és bolygónkra is és emellett még őrülten finomak is!
Almás pite recept
Hozzávalók:
- 2 x 250 gramm előkészített, gombóccá gyúrt omlós pitetészta
A töltelékhez:
- 1 kg alma
-80 g mazsola
- 1 evőkanál citromlé
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- 30 g margarin
- 1 evőkanál liszt
- 75 g cukor
- 1 teáskanál vanília-esszencia
- 1 csipet só
- 100 ml Alpro Szójakészítmény habkészítéshez (desszertkrém)
Egy kivajazott tortaformába helyezzük bele az egyik gombóc kinyújtott pitetésztát. Áztassuk be a mazsolát, majd keverjük össze az apróra darabolt almával, a citromlével és a fahéjjal. Keverjük jól össze, majd kanalazzuk át a pitetésztával kibélelt tortaformába.
Olvasszuk fel a margarint egy serpenyőben, és keverjük hozzá a lisztet addig, amíg csomómentes nem lesz. Adjuk hozzá a cukrot, a vanília-esszenciát, a sót és egy kevés vizet, majd az egészet forraljuk fel. Vegyük lejjebb a hőfokot és fokozatosan öntsük bele 100ml Alpro desszertkrémet, folyamatosan keverve. Ha minden össze van keverve, vegyük le a tűzről és ezt is öntsük rá az almás töltelékre. A másik gombóc tésztát széles csíkokra vágjuk, és a töltelék tetejére helyezzük. Süssük 10 percig 220 ° C -on, majd csökkentsük a hőmérsékletet 160 ° C -ra, és folytassuk a sütést 35–45 percig, amíg a tészta világos aranybarna lesz. Közvetlenül tálalás előtt habosítsuk fel a maradék (150 ml) Alpro Szójakészítményt habkészítéshez és kanalazzuk rá a még meleg pite szeletekre.
Mézeskalács fűszerezésű latte
Hozzávalók:
- 1½ teáskanál őrölt gyömbér
- ½ teáskanál fahéj
- ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
- 2 evőkanál barna cukor (ízlés szerint)
- ½ teáskanál vanília kivonat
- 600 ml Alpro Barista Zabital
- 2 adag forró eszpresszó (opcionális)
A téli szezon különlegessége a gingerbread spiced latte (mézeskalács fűszerezésű latte), amelyet könnyedén elkészíthetsz maximálisan növényi alapon. Habosíts fel 600 ml Alpro Barista Zabitalt, akár melegen, akár hidegen. Önts hozzá 2 adag friss és forró eszpresszót, majd ízesítsd a mézeskalács fűszereivel – gyömbér, fahéj, szerecsendió, vanília kivonat. Nem is kell más, hogy igazi ünnepi hangulatba kerülj!