Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Alpro Szójakészítmény habkészítéshez

Mitől más és különleges az Alpro? Elsősorban azért, mert a növényi alapú italainknak, joghurtalternatíváinknak és főzőkrémeinknek olyan természetes összetevői vannak, mint a szója, zab, rizs, kókusz, mandula és a mogyoró. Másodsorban pedig azért, mert termékeink 100%-ban növényi-alapúak, így vigyázunk rád és bolygónkra is és emellett még őrülten finomak is!

Almás pite recept

Hozzávalók:

- 2 x 250 gramm előkészített, gombóccá gyúrt omlós pitetészta

A töltelékhez:

- 1 kg alma

-80 g mazsola

- 1 evőkanál citromlé

- ½ teáskanál őrölt fahéj

- 30 g margarin

- 1 evőkanál liszt

- 75 g cukor

- 1 teáskanál vanília-esszencia

- 1 csipet só

- 100 ml Alpro Szójakészítmény habkészítéshez  (desszertkrém)

Egy kivajazott tortaformába helyezzük bele az egyik gombóc kinyújtott pitetésztát. Áztassuk be a mazsolát, majd keverjük össze az apróra darabolt almával, a citromlével és a fahéjjal. Keverjük jól össze, majd kanalazzuk át a pitetésztával kibélelt tortaformába.

Olvasszuk fel a margarint egy serpenyőben, és keverjük hozzá a lisztet addig, amíg csomómentes nem lesz. Adjuk hozzá a cukrot, a vanília-esszenciát, a sót és egy kevés vizet, majd az egészet forraljuk fel. Vegyük lejjebb a hőfokot és fokozatosan öntsük bele 100ml Alpro desszertkrémet, folyamatosan keverve. Ha minden össze van keverve, vegyük le a tűzről és ezt is öntsük rá az almás töltelékre. A másik gombóc tésztát széles csíkokra vágjuk, és a töltelék tetejére helyezzük. Süssük 10 percig 220 ° C -on, majd csökkentsük a hőmérsékletet 160 ° C -ra, és folytassuk a sütést 35–45 percig, amíg a tészta világos aranybarna lesz. Közvetlenül tálalás előtt habosítsuk fel a maradék (150 ml) Alpro Szójakészítményt habkészítéshez és kanalazzuk rá a még meleg pite szeletekre.

Mézeskalács fűszerezésű latte

Hozzávalók:

- 1½ teáskanál őrölt gyömbér

- ½ teáskanál fahéj

- ¼ teáskanál őrölt szerecsendió

- 2 evőkanál barna cukor (ízlés szerint)

- ½ teáskanál vanília kivonat

- 600 ml Alpro Barista Zabital

- 2 adag forró eszpresszó (opcionális)

A téli szezon különlegessége a gingerbread spiced latte (mézeskalács fűszerezésű latte), amelyet könnyedén elkészíthetsz maximálisan növényi alapon. Habosíts fel 600 ml Alpro Barista Zabitalt, akár melegen, akár hidegen. Önts hozzá 2 adag friss és forró eszpresszót, majd ízesítsd a mézeskalács fűszereivel – gyömbér, fahéj, szerecsendió, vanília kivonat. Nem is kell más, hogy igazi ünnepi hangulatba kerülj!