Almás minifánkok - receptvideó
Különleges almás fánkrecepttel készültünk a farsangi időszakra. Próbálj ki valami újat, és készíts idén reform összetevőkből finom vendégvárót a hagyományos fánk helyett! Gluténmentes és egyéb diétát követő vásárlóinknak is ajánljuk.
Elkészítés
Az almákat meghámozom, sajtreszelőn lereszelem, majd összes többi hozzávalóval együtt összekeverem.
A megadott liszt mennyisége csak hozzávetőleges, a cél, hogy egy jól formázható, nyújtható tésztát kapjunk és ez attól is függ mennyire leveses az alma illetve, hogy milyen liszttel dolgozunk.
Amikor a tészta már nem ragad, ujjnyi vastagra nyújtom, tetszőleges méretőméretű fánkokat szaggatok és bő, forró olajban kisütöm.
Ízlés szerint házi dzsemmel, pudinggal kínálom.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók
- 3 db közepes méretű alma
- 10 g sütőpor
- 10 g eritrit
- 1 tojás
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 kk vanília őrlemény
- 40 dkg liszt
- olaj a sütéshez
Rendeld meg a hozzávalókat gyorsan, egyszerűen a lenti listából!