Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
ABC másként: vitaminok az immunrendszer erősítéséért

Mindenkinek csak egyetlen immunrendszere van, amit a járványhelyzettől függetlenül érdemes megerősíteni, hiszen egészséges táplálkozással nemcsak az influenza különböző formáit lehet megelőzni, hanem számos más betegséget is el lehet kerülni. Inspirációval, tippekkel és tanácsokkal segítünk, hogy a tavaszi időszak a fáradtság helyett inkább az egészségetek megőrzéséről szóljon!

Hétköznapi vitaminbombák

Az egészséges táplálkozás kulcsa megfelelő mennyiségű vitamint és ásványianyagot juttatni az emberi szervezetbe zöldségek és gyümölcsök megfelelő arányú és összetételű fogyasztásával. Az egyik legfontosabb vitamin, melyet az emberi test nem képes előállítani, az a C-vitamin, ami erős antioxidáns hatásával a fertőzés elleni védekezés kulcsfontosságú eleme. Bár szintetikus formában is bevihető, mégis érdemes természetes forrásból fogyasztani, hiszen sokkal magasabb arányú a felszívódás a zöldségekből és gyümölcsökből, mint a vitamintablettákból.

 

 

A C-vitamin nagy arányban megtalálható a különböző citrusfélékben, de kiemelkedő mennyiségben van jelen a kelbimbóban, a kiviben, a paprikában, az eperben vagy épp a brokkoliban.

Az íz mindenek felett: különleges összetevők kiemelkedő vitamintartalommal

Nagymamáink tudják a legjobban, hogy melyek azok az összetevők, amelyek nemcsak különlegesen házias ízeket kölcsönöznek az elkészült ételeknek, de képesek az immunrendszer erősítésével gyorsabban legyőzni a megfázás és a betegség tüneteit, folyamatos fogyasztásukkal megelőzni a megbetegedéseket.

 

 

A gyömbér az egyik legnépszerűbb egészségmegőrző összetevő, amelynek ízvilága is igen változatos: keksz, tea, aszalt gyümölcs, lekvár, üdítőital, sör és számos más termékcsoport összetevőjeként izgalmas ízkombinációt alkot a többi összetevővel – ráadásként pedig erősíti az immunrendszert is.

 

 

A fahéj szintén hasonló előnyei miatt közkedvelt: amellett, hogy a forró italok és sütemények világában szinte kötelező ízesítő, gyulladáscsökkentő és vércukorszint-kiegyensúlyozó hatása miatt is érdemes fogyasztani.

 

 

A fokhagyma fertőtlenítő hatása mellett sok antioxidánssal rendelkezik, így fogyasztása kifejezetten ajánlott a nátha vagy bármilyen más betegség legyőzése érdekében. A vöröshagyma a légutak tisztítása mellett magas vitamintartalmával járul hozzá az egészség megőrzéséhez, így orrfolyás, torokfájás tüneteit enyhítheti hatékonyan.