• Kedves Kiflis! Készülj fel előre velünk - tömeg és sorban állás nélkül - a május 19-20-ai munkaszüneti napokra! Pünkösdkor ugyan mi is zárva tartunk, de előrendelést természetesen fogadunk.
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
„A főzés nagyon élvezetes tud lenni, ha elengedjük a korlátokat”

„A főzés nagyon élvezetes tud lenni, ha elengedjük a korlátokat”

 


Mostantól te is gazdagítod a Kifli Séf receptgyűjteményét. Milyen szempontok szerint, illetve milyen verérelveket vagy értékrendet követve fogsz neki a Kiflis vásárlóknak szánt recepteknek?

Nagyon fontosnak tartom a szezonalitást! Nálam ez az alapja mindennek: nyáron használok csak friss uborkát és paradicsomot, télen jöhetnek a gyökérzöldségek, és így tovább. Meg szeretném mutatni az embereknek a helyes zöldség- és gyümölcshasználatot egész évben, mert nagy hiányosságokat érzékelek: sokan nem tudják hogyan lehet felhasználni őket. Szeretnék egészséges, változatos és izgalmas recepteket felsorakoztatni, mert egy kiegyensúlyozott étrendbe minden belefér! Tőlem a zöldséges, mediterrán típusú recepteket fogjátok kapni, szezonális dolgokkal, néha egy kis hedonizmussal egybekötve. Tészták, saláták, rakottak, egyszerűbb sütik, házias húsos ételek és mentes receptek lesznek túlsúlyban. Ritkán használok cukrot, illetve előnyben részesítem az egészségesebb liszteket, mint amilyen a zab és a tönköly.


Rohanó világunkban fontos, hogy gyorsan és egyszerűen el tudjuk készíteni az ételeinket, és te már a Street Kitchennél is hangsúlyoztad, hogy főzni bárki tud. Mit javasolnál annak, aki időhiányra hivatkozva nem szokott nekiállni a főzésnek, hogyan bátorítanád vagy inspirálnád?

Mindig van az embernek szerintem fél órája összerakni egy ételt! Fontos az előre tervezés, hogy ne érjen váratlanul, ha nincs otthon semmi. De az esetek többségében mindig van valami, amiből össze lehet dobni dolgokat. Főzésnél tényleg nem kell nagy elvárásokat támasztani magunk felé, és főleg nem kell pánikba esni, ha egy-két dolgot nem úgy csinálunk, mint ahogy a receptben. Ezt az egyszerűbbekre értem: ha nincs otthon 150 gramm cukkini, csak 100 gramm, akkor használj annyit. A főzés a világ egyik legegyszerűbb dolga, és nagyon élvezetes tud lenni, ha elengedjük a korlátokat benne!


Mit javasolsz, milyen alap-élelmiszereket tartsunk mindig a kamrában arra az esetre, amikor látszólag nincs semmi otthon, de azért jó lenne enni valamit?

Az otthoni kamrát úgy érdemes feltölteni, hogy valamit azért csak össze tudjunk dobni az alapanyagokból: ebben az esetben előnyt élveznek a tartós élelmiszerek, mint például a konzervek (paradicsom, bab, csicseriborsó, stb.), száraztészták, savanyúságok, befőttek, nyárról elrakott zöldséges dolgok (lecsó, padlizsánkrém, stb.), rizsfélék és hüvelyesek. Érdemes a fagyasztót maximális kapacitáson kihasználni és telerakni fagyasztott zöldségekkel, adagonként lefagyasztott húsokkal, halakkal és kenyerekkel. Bár nem olcsó alapanyag a vaj és a parmezán sem, de egy kis fehérborral ez a párosítás sok étel alapja lehet, amelyek sokáig elállnak: ilyenek a rizottók, tészták és raguk.

 

Vitális Lilla egy ismert gasztroblogger, illetve tartalomgyártó, receptfejlesztő és receptkönyv-író, aki ezentúl a Kifli Séf menüpontban inspirálja receptjeivel a Kiflis vásárlókat.