Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A RAGUHOZ

  • 1 konzerv fehérbab
  • egy narancs lefacsart leve
  • 2 szál zeller
  • ½ póréhagyma
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • egy kevés agave
  • egy nagyobb bögre zöldségalaplé
  • pirított dió
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • chili ízlés szerint

HOZZÁVALÓK A POLENTÁHOZ

  • 120 g kukoricadara
  • egy csipet só
  • víz (kívánt állagtól függően)

HOZZÁVALÓK A SZÓSZHOZ

  • 180 g natúr tofu
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1,5 dl cukormentes növényi ital (mandula)
  • egy csipet só
  • egy kiskanál fokhagymapor

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A póréhagymát karikázzuk fel, a fokhagymát pedig aprítsuk össze. Kezdjük el egy kevés olívaolajon dinsztelni.
  • 2
    Közben facsarjuk le egy narancsnak a levét, és amikor a hagymák már összeestek, akkor öntsük rá.
  • 3
    Egy kevés agavét adjunk még hozzá és hagyjuk, hogy egy kicsit karamellizálódjanak a hagymák.
  • 4
    A hagymákhoz adjuk az apróra szeletelt zellert és az átmosott babkonzervet is.
  • 5
    Öntsük fel annyi zöldségalaplével, hogy kissé ellepje. Fűszerezzünk és hagyjuk főni.
  • 6
    Közben elkészítjük a szószt, amivel sűríteni fogjuk. Ehhez egy turmixba tegyük a tofut, a sörélesztőt, a sót, a fokhagymaport és közel 1,5 dl cukormentes mandulaitalt.
  • 7
    Turmixoljuk össze krémesre.
  • 8
    Ha kicsit elfőtte már a levét a babragu, akkor keverjük hozzá a tofus krémet. Forraljuk még össze néhány percig.
  • 9
    Addig pedig készítsük el a polentát. A kukoricadarát sós vízben tegyük fel főni. Érdemes annyi vizet adni hozzá, hogy ellepje.
  • 10
    Majd ízlés szerint, ki milyen hígan szereti, még adagolni hozzá a vizet. Közepes lángon, viszonylag gyakori kevergetés mellett nagyon hamar elkészül.
  • 11
    Végül mindent együtt tálaljunk. Szórjunk rá pirított tört diót és ízlés szerint friss petrezselymet.
Enyingi Vivien
Dietetikusként szeretném megmutatni, hogy az egészséges táplálkozás mennyire színes és egyszerű. A receptjeim mindegyike növényi, amivel pedig remélem, hogy minél több ember számára kedvet csinálok egy-egy húsmentes finomsághoz is.

HOZZÁVALÓK A RAGUHOZ

HOZZÁVALÓK A POLENTÁHOZ

HOZZÁVALÓK A SZÓSZHOZ