Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A RAGUHOZ
- 1 konzerv fehérbab
- egy narancs lefacsart leve
- 2 szál zeller
- ½ póréhagyma
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- egy kevés agave
- egy nagyobb bögre zöldségalaplé
- pirított dió
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- chili ízlés szerint
HOZZÁVALÓK A POLENTÁHOZ
- 120 g kukoricadara
- egy csipet só
- víz (kívánt állagtól függően)
HOZZÁVALÓK A SZÓSZHOZ
- 180 g natúr tofu
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
- 1,5 dl cukormentes növényi ital (mandula)
- egy csipet só
- egy kiskanál fokhagymapor
ELKÉSZÍTÉS
- 1A póréhagymát karikázzuk fel, a fokhagymát pedig aprítsuk össze. Kezdjük el egy kevés olívaolajon dinsztelni.
- 2Közben facsarjuk le egy narancsnak a levét, és amikor a hagymák már összeestek, akkor öntsük rá.
- 3Egy kevés agavét adjunk még hozzá és hagyjuk, hogy egy kicsit karamellizálódjanak a hagymák.
- 4A hagymákhoz adjuk az apróra szeletelt zellert és az átmosott babkonzervet is.
- 5Öntsük fel annyi zöldségalaplével, hogy kissé ellepje. Fűszerezzünk és hagyjuk főni.
- 6Közben elkészítjük a szószt, amivel sűríteni fogjuk. Ehhez egy turmixba tegyük a tofut, a sörélesztőt, a sót, a fokhagymaport és közel 1,5 dl cukormentes mandulaitalt.
- 7Turmixoljuk össze krémesre.
- 8Ha kicsit elfőtte már a levét a babragu, akkor keverjük hozzá a tofus krémet. Forraljuk még össze néhány percig.
- 9Addig pedig készítsük el a polentát. A kukoricadarát sós vízben tegyük fel főni. Érdemes annyi vizet adni hozzá, hogy ellepje.
- 10Majd ízlés szerint, ki milyen hígan szereti, még adagolni hozzá a vizet. Közepes lángon, viszonylag gyakori kevergetés mellett nagyon hamar elkészül.
- 11Végül mindent együtt tálaljunk. Szórjunk rá pirított tört diót és ízlés szerint friss petrezselymet.

Enyingi Vivien
Dietetikusként szeretném megmutatni, hogy az egészséges táplálkozás mennyire színes és egyszerű. A receptjeim mindegyike növényi, amivel pedig remélem, hogy minél több ember számára kedvet csinálok egy-egy húsmentes finomsághoz is.
