Skip navigation
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1–2 ek extraszűz olívaolaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma, aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 2 db közepes burgonya hámozva, kockázva
  • 200 g vöröslencse (átmosva)
  • 1l víz vagy alaplé
  • 1 tk szárított vagy friss petrezselyem (vagy menta)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A TÁLALÁSHOZ

  • citromlé
  • friss petrezselyem
  • joghurt (elhagyható/növényi alternatíva is jó)
  • chilipehely (opcionális)

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Egy lábasban felhevítem az olívaolajat, a hagymát csipet sóval 2-3 percig pirítom.
  • 2
    Hozzáadom a fokhagymát, kicsit pirítom, majd belekeverem a sűrített paradicsomot is és így is hagyom pirulni.
  • 3
    Hozzáadom a megmosott vöröslencsét és a felkockázott burgonyát, átforgatom.
  • 4
    Felöntöm a vízzel/alaplével, sózom és fedő alatt, közepes-alacsony lángon kb. 20 percig főzöm, amíg a lencse és a burgonya teljesen megpuhul.
  • 5
    Főzés után teszem bele a petrezselymet, majd krémesre turmixolom (az állagát víz/alaplé hozzáadásával lehet beállítani), végül ízlés szerint sóval, borssal korrigálom.
  • 6
    Tálaláskor pár csepp citromlé, egy kanál joghurt (elhagyható/növényi), friss petrezselyem és kevés chillipehely kerül a tetejére.
  • 7
    Tipp: a ZsomBisztró YouTube-oldalamon a videómban részletesebben bemutatom a receptet.
Panka Zsombor (ZsomBisztró)
Segítek neked egészségesebb, fittebb és boldogabb életet élni. Gyerekkori Crohn-betegségtől jutottam el a gyógyszermentes életig: ma a lelki egyensúly, a tudatos étkezés és az okos testmozgás hármasában hiszek.

HOZZÁVALÓK

A TÁLALÁSHOZ