Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 közepes édesburgonya, meghámozva, kis kockákra vágva
  • 2 bögre brokkolirózsa (kb. fél fej)
  • 2 közepes sárgarépa, meghámozva, darabokra vágva
  • 1 piros kaliforniai paprika, kimagozva, felszeletelve
  • 2 marék friss bébispenót
  • 1 konzerv (kb. 240 g) lencse vagy csicseriborsó, leöblítve, lecsepegtetve
  • 2 konzerv (2 × 400 ml) KITCHIN kókusztej
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál friss gyömbér, reszelve
  • 2 evőkanál currypor
  • 2 evőkanál thai vörös currypaszta
  • 1,5 teáskanál só (vagy ízlés szerint több)
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál növényi szirup ízlés szerint
  • 1 lime leve
  • friss, apróra vágott koriander (opcionális)

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Krémes, laktató és minden falatjában igazi megnyugtató komfortétel – ez a curry pillanatok alatt a család kedvencévé válhat. A puhára főtt zöldségek és a hüve­lyesek gondoskodnak arról, hogy a gyerekek is örömmel kanalazzák, miközben a kókuszkrémes, fűszeres szósz selymesen bevon mindent. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes és vegán. Elkészítési idő: 30 perc
  • 2
    Egy nagyobb lábasban közepes lángon felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát és 2-3 percig pirítjuk. Beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, még 1 percig főzzük, majd rászórjuk a curryport, és 1-2 percig pirítjuk, amíg illatozni kezd.
  • 3
    Hozzáadjuk az édesburgonyát, a brokkolit, a répát, a paprikát és a lencsét vagy csicseriborsót. Beleöntjük a kókuszkrémet, a currypasztát és a sót, jól elkeverjük, felforraljuk, majd mérsékelt lángon kb. 10 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • 4
    Közben a keményítőt 2 evőkanál vízzel simára keverjük, a curry­hez adjuk, hogy besűrűsödjön. Ezután belekeverjük a szirupot, a lime levét és a spenótot, majd addig főzzük, amíg a levelek összeesnek. Forrón tálaljuk főtt rizzsel vagy rizstésztával, friss korianderrel, lime-mal, ízlés szerint csípős szósszal.
  • 5
    Forrás: Mentes Anyu expressz szakácskönyve. Fotó: Nemes Gábor
Nemes Dóra (Mentes Anyu)
Nemes Dóra újságíró, szerkesztő és a Mentes Anyu-közösség megálmodója. Mindenekelőtt háromgyerekes anyuka.

HOZZÁVALÓK