Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Is this your location?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • Negyed tk. só
  • 17 dkg cheddar sajt
  • 3,1 dl tej
  • 6 db tojás
  • 35 g liszt
  • Chilipehely
  • 5 dkg vaj

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Kenjünk ki vajjal 6 darab, 2,5-3 dl űrtartalmú szufléformát, és helyezzük őket egy tepsibe.
  • 2
    A tojásokat válasszuk szét.
  • 3
    Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  • 4
    Egy kis lábasban olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet, és keverjük simára, csomómentesre. Fokozatosan öntsük hozzá a tejet, folyamatos kevergetés mellett. Szórjuk bele a chilit és a sót, majd főzzük 3-4 percig, amíg be nem sűrűsödik. Vegyük le a tűzről.
  • 5
    Keverjük bele a reszelt sajtot, amíg teljesen el nem olvad. Kóstoljuk meg, és ha kell, adjunk hozzá még egy kis sót. Végül keverjük bele a tojássárgáját is.
  • 6
    A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd spatulával óvatosan forgassuk bele a sajtos masszába, több részletben adagolva.
  • 7
    Osszuk szét a keveréket a szufléformákban úgy, hogy kb. 3/4-ig érjen. Helyezzük a formákat a sütőbe, és süssük 15-20 percig, amíg a tetejük aranybarnára sül.
  • 8
    Azonnal, forrón tálaljuk.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!

HOZZÁVALÓK

Negyed tk. só