2 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 150 g füstölt kolozsvári szalonna
- Kockázott bacon
- 4 db tojás
- 80 g parmezán
- Spagetti
- Olívaolaj
- Só
- Feketebors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd lassú tűzön, kevés olajon ropogósra sütjük, és félretesszük.
- 2Ropogósra sütjük a bacon szeleteket.
- 3Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízben al dentére főzzük, leszűrjük, de egy kis főzővizet félreteszünk.
- 4A tojásokat felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a reszelt parmezánt.
- 5A kifőtt tésztát a szalonnás serpenyőbe tesszük, alaposan összeforgatjuk, majd levesszük a tűzről. Ráöntjük a tojásos-parmezános keveréket és a tészta főzővizének egy részét, és amikor kissé lehűlt a serpenyő, visszatesszük a tűzre. Folyamatosan kevergetjük, amíg az egész selymesen krémes állagú nem lesz.
- 6Frissen reszelt parmezánnal, egy kevés olívaolajjal, frissen őrölt borssal, valamint baconchipsszel tálaljuk.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!