Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A LAZACHOZ
- 2 szelet lazac (200-240 g)
- 1/4 citrom leve
- 20 g vaj
- Só
- Bors
HOZZÁVALÓK A MÁRTÁSHOZ
- Egy kisebb hagyma 1/4-e apróra vágva
- 1 tk friss citromlé
- 10 g vaj
- 200 ml cukrozatlan habtejszín
- 1/2 tk kakukkfű
- 1 tk dijoni mustár
HOZZÁVALÓK A RIZI-BIZIHEZ
- 1/2 fej kisebb hagyma apróra vágva
- 80 g basmati rizs
- 160 g fagyasztott zöldborsó
- 180 g alaplé vagy víz
- 2 ek olívaolaj
- 1 nagy csipet só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A rizi-bizihez az olajon megfuttatjuk a hagymát, sózzuk, megszórjuk a rizzsel és 1-2 perc pirítás után belerakjuk a borsót.
- 2Elkeverjük, felöntjük az alaplével és ha felforrt lefedve 10 percig főzzük, majd elzárjuk és tálalásig rajta hagyjuk a fedőt.
- 3A lazacot bedörzsöljük a citromlével, sóval, borssal és a vajon egy serpenyőben a grillen, közepes hőmérsékleten, kb. 10 perc alatt készre sütjük.
- 4A mártáshoz a vajon megpirítjuk a hagymát, rárakjuk a kakukkfüvet, mustárt, tejszínt, sózzuk, borsozzuk, beforraljuk, majd elzárjuk és a friss citromlevet is belekeverjük. És már tálalhatunk is.
KIFLI TIPP
- 1Ha akciós a lazac az oldalon, érdemes több darabot venni és adagonként lefagyasztani, így tudtok spórolni vele.