Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A PITÁHOZ
- 140 g kelt tészta liszt
- 130 g joghurt ( natúr vagy görög)
HOZZÁVALÓK A KARFIOLHOZ
- 1 kisebb fej karfiol
- Curry szósz
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Curry fűszer
- Főzőtejszín
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1 A pita hozzávalóit (recept a videóban) összedolgoztam egy kis buciba, majd felosztottam egyenlő részekre. Nem kell aggódni, ha kicsit ragacsos marad a tészta, így is tökéletes lesz!
- 2180 fokos sütőben mind a két oldalukat 7-7 percig sütöttem.
- 3A karfiolt megtisztítottam, felvágtam és megmostam. Kevés olíva olajjal és fűszerekkel ízesítettem, aztán mehettek a sütőbe, nagyjából 20 perc alatt ropogósra pirultak.
- 4Én most egy curryszósz alapot használtam a karfiolokra, ebben voltak még zöldségek (ti is nyugodtan adhattok még hozzá kedvetek szerint, ami van otthon a hűtőben), de főzőtejszínnel vagy joghurttal is elkészíthető a currys szósz, csak alap curry fűszer kell hozzá, amit én nemrég vettem itthonra, mert régóta szerettem volna hasonló receptet kipróbálni.
- 5Valójában azért is szeretem ezt a receptet, mert nagyon különleges lesz a végeredmény, de egyáltalán nem kell túlgondolni az elkészítését. Nagyjából 30 perc alatt elkészül és a pitával kiegészítve nagyon laktató is lesz!
Wéner-Kovács Fanni - Anyabőrben blog @anyaborbenblog
3 gyermek anyukájaként nem sok lehetőségem van a konyhában sok időt tölteni, ezért igyekszem fél óra alatt elkészíthető recepteket elkészíteni, ami nem csak finom és egészséges, hanem egy nagycsalád számára is laktató!