6 DARAB
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 35 g utifűmaghéj
- 20 g lenmag
- 5 g chia maggal csináltam (bármilyen mag jó hozzá, kedvetek szerint alakíthatjátok)
- 10 g szezámmag
- 125 g krémsajt (én most laktózmentes görög joghurtot használtam, de jó tejföl vagy mascarpone is)
- 2 tk sütőpor
- 4 db tojás
- 1 csipet só
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A hozzávalókat egy tálba kimértem, villával összekevertem, majd 10 percig pihentettem, hogy a magok felszívják a nedvességet és formazható lesz a keverék.
- 2Vizes kézzel kis bucit formáztam belőle, a tetejükre is szórtam magokat, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütöttem.
- 3Én 10 percig légkeverésen, 10 percig alul-felül sütő funkción sütöttem, hogy szép pirultak legyenek. Isteni lett és az íze is tökéletes!
Wéner-Kovács Fanni - Anyabőrben blog @anyaborbenblog
3 gyermek anyukájaként nem sok lehetőségem van a konyhában sok időt tölteni, ezért igyekszem fél óra alatt elkészíthető recepteket elkészíteni, ami nem csak finom és egészséges, hanem egy nagycsalád számára is laktató!