• Itt a Kifli virtuális őszi katalógusa! Fedezd fel újdonságainkat, finom borainkat és sajtválogatásainkat!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 2 dl tejföl
  • Csipet cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 40 dkg liszt
  • 2 tk só
  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg reszelt parenyica sajt
  • 10 dkg reszelt trappista sajt + szóráshoz
  • 1 tojássárgája a kenéshez

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

 

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A tejfölt összekeverem a cukorral és a morzsolt élesztővel.
  • 2A liszthez adom a sót, alaposan összekeverem, majd hozzáadom a vajat, elmorzsolom.
  • 3Amikor a vaj már szépen eloszlott a lisztben hozzáadom a reszelt sajtokat, az élesztős tejfölt és kidolgozom a tésztát.
  • 4Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagságúra nyújtom, lekenem a felvert tojássárgájával, ízlés szerint megszórom reszelt sajttal, tetszőleges méretű pogácsákat szaggatok és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom.
  • 5180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm.
  • 6A sütési idő sütőnként változhat és függ a pogácsák méretétől is. A sütés ideje alatt legyen a sütő aljában egy tűzálló tálban víz, hogy sütés közben párologjon, jót tesz a kelttésztának.
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!

HOZZÁVALÓK