Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 2 dl tejföl
- Csipet cukor
- 3 dkg élesztő
- 40 dkg liszt
- 2 tk só
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg reszelt parenyica sajt
- 10 dkg reszelt trappista sajt + szóráshoz
- 1 tojássárgája a kenéshez
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A tejfölt összekeverem a cukorral és a morzsolt élesztővel.
- 2A liszthez adom a sót, alaposan összekeverem, majd hozzáadom a vajat, elmorzsolom.
- 3Amikor a vaj már szépen eloszlott a lisztben hozzáadom a reszelt sajtokat, az élesztős tejfölt és kidolgozom a tésztát.
- 4Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagságúra nyújtom, lekenem a felvert tojássárgájával, ízlés szerint megszórom reszelt sajttal, tetszőleges méretű pogácsákat szaggatok és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom.
- 5180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm.
- 6A sütési idő sütőnként változhat és függ a pogácsák méretétől is. A sütés ideje alatt legyen a sütő aljában egy tűzálló tálban víz, hogy sütés közben párologjon, jót tesz a kelttésztának.
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!