• Kedves Kiflis! A pünkösdi ünnepnapokon kicsit megpihen a kiszállításunk, hogy keddtől újult erővel és emelt kapacitással támogassunk a bevásárlásban. Előrendelést viszont már most is fogadunk!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 2 körte
  • 15 dkg gorgonzola, vagy más penészes sajt
  • 1 kanál magos mustár
  • 1 kanál méz
  • 0,5 dl extra szűz olívaolaj
  • 0,5 dl napraforgó, vagy szőlőmagolaj
  • Pár csepp dióolaj
  • 1 fej endívia
  • 1 marék színes salátalevél, vagy valamilyen mix
  • 10 dkg dió megpirítva
  • 1 citrom, vagy lime

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Sajt
  • Alma
  • Saláta

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A diót egy száraz serpenyőben alacsony fokozaton pár perc alatt illatosra pirítjuk.
  • 2A dresszinghez a mustárhoz keverjük a mézet, és egy csipet sót, majd habverővel fokozatosan kevergetve hozzáadjuk apránként az olajat.
  • 3Az endívia végét levágjuk és leveleire szedjük.
  • 4Ha túl tömény, egy kanál vízzel, vagy almalével hígíthatjuk.
  • 5A körtét meghámozzuk, cikkekre vágjuk és azonnal lecsorgatjuk citruslével, hogy ne barnuljon meg.
  • 6Tálaláskor az endívia leveleket a tányérra tesszük, mellé a körte cikkeket, pirított diót, kéksajt darabkákat helyezünk és a szép színes levelekkel, valamint a dresszinggel tálaljuk.
Tip
Másféle sajttal, vagy körte helyett almával is elkészíthető. Az endivia enyhén kesernyés, ha nem szeretjük, helyettesítsük másféle salátával.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD