Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 2 körte
- 15 dkg gorgonzola, vagy más penészes sajt
- 1 kanál magos mustár
- 1 kanál méz
- 0,5 dl extra szűz olívaolaj
- 0,5 dl napraforgó, vagy szőlőmagolaj
- Pár csepp dióolaj
- 1 fej endívia
- 1 marék színes salátalevél, vagy valamilyen mix
- 10 dkg dió megpirítva
- 1 citrom, vagy lime
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Sajt
- Alma
- Saláta
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A diót egy száraz serpenyőben alacsony fokozaton pár perc alatt illatosra pirítjuk.
- 2A dresszinghez a mustárhoz keverjük a mézet, és egy csipet sót, majd habverővel fokozatosan kevergetve hozzáadjuk apránként az olajat.
- 3Az endívia végét levágjuk és leveleire szedjük.
- 4Ha túl tömény, egy kanál vízzel, vagy almalével hígíthatjuk.
- 5A körtét meghámozzuk, cikkekre vágjuk és azonnal lecsorgatjuk citruslével, hogy ne barnuljon meg.
- 6Tálaláskor az endívia leveleket a tányérra tesszük, mellé a körte cikkeket, pirított diót, kéksajt darabkákat helyezünk és a szép színes levelekkel, valamint a dresszinggel tálaljuk.
Kifli tipp
Másféle sajttal, vagy körte helyett almával is elkészíthető.
Az endivia enyhén kesernyés, ha nem szeretjük, helyettesítsük másféle salátával.
![Pataky Péter](https://cdn.kifli.hu/images/meals/author/pataky_500x500px2-1625745522490.png)
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!