Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 2 körte
- 15 dkg gorgonzola, vagy más penészes sajt
- 1 kanál magos mustár
- 1 kanál méz
- 0,5 dl extra szűz olívaolaj
- 0,5 dl napraforgó, vagy szőlőmagolaj
- Pár csepp dióolaj
- 1 fej endívia
- 1 marék színes salátalevél, vagy valamilyen mix
- 10 dkg dió megpirítva
- 1 citrom, vagy lime
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Sajt
- Alma
- Saláta
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A diót egy száraz serpenyőben alacsony fokozaton pár perc alatt illatosra pirítjuk.
- 2A dresszinghez a mustárhoz keverjük a mézet, és egy csipet sót, majd habverővel fokozatosan kevergetve hozzáadjuk apránként az olajat.
- 3Az endívia végét levágjuk és leveleire szedjük.
- 4Ha túl tömény, egy kanál vízzel, vagy almalével hígíthatjuk.
- 5A körtét meghámozzuk, cikkekre vágjuk és azonnal lecsorgatjuk citruslével, hogy ne barnuljon meg.
- 6Tálaláskor az endívia leveleket a tányérra tesszük, mellé a körte cikkeket, pirított diót, kéksajt darabkákat helyezünk és a szép színes levelekkel, valamint a dresszinggel tálaljuk.
Kifli tipp
Másféle sajttal, vagy körte helyett almával is elkészíthető.
Az endivia enyhén kesernyés, ha nem szeretjük, helyettesítsük másféle salátával.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!