Mindig ingyenes kiszállítás

10% kedvezmény sajátmárkás és BIO termékekre

4× kisértékű rendelés (1 Ft-tól)

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 2 körte
  • 1 kanál magos mustár
  • 1 kanál méz
  • 0,5 dl extra szűz olívaolaj
  • 10 dkg dió megpirítva
  • 15 dkg gorgonzola, vagy más penészes sajt
  • 0,5 dl napraforgó, vagy szőlőmagolaj
  • Pár csepp dióolaj
  • 1 fej endívia
  • 1 marék színes salátalevél, vagy valamilyen mix
  • 1 citrom, vagy lime

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Sajt
  • Alma
  • Saláta

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A diót egy száraz serpenyőben alacsony fokozaton pár perc alatt illatosra pirítjuk.
  • 2
    A dresszinghez a mustárhoz keverjük a mézet, és egy csipet sót, majd habverővel fokozatosan kevergetve hozzáadjuk apránként az olajat.
  • 3
    Az endívia végét levágjuk és leveleire szedjük.
  • 4
    Ha túl tömény, egy kanál vízzel, vagy almalével hígíthatjuk.
  • 5
    A körtét meghámozzuk, cikkekre vágjuk és azonnal lecsorgatjuk citruslével, hogy ne barnuljon meg.
  • 6
    Tálaláskor az endívia leveleket a tányérra tesszük, mellé a körte cikkeket, pirított diót, kéksajt darabkákat helyezünk és a szép színes levelekkel, valamint a dresszinggel tálaljuk.
Kifli tipp
Másféle sajttal, vagy körte helyett almával is elkészíthető. Az endivia enyhén kesernyés, ha nem szeretjük, helyettesítsük másféle salátával.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD