• Kedves Kiflis! A pünkösdi ünnepnapokon kicsit megpihen a kiszállításunk, hogy keddtől újult erővel és emelt kapacitással támogassunk a bevásárlásban. Előrendelést viszont már most is fogadunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
8 DARAB

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 200 g Lurpak enyhén sózott dán vaj a kiflik megkenéshez
  • 2 kávéskanál Salins 02 Cis Tengeri só
  • 200 ml langyos Maszlik hőkezelt friss tej
  • 700 g liszt
  • 2 teáskanál cukor
  • 50 g friss élesztő vagy ennek megfelelő szárított
  • 150 g kefir
  • 2 egész tojás

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • Kenyeres zsák

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

 

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A vaj kivételével keverd össze egy tálban a hozzávalókat és alaposan dagassz belőlük tésztát, majd fedd le és tedd egy órára hűtőbe.
  • 2A kelesztési idő lejárta után tedd a tésztát lisztezett deszkára, oszd nyolc részre és gyúrj belőle gombócokat. Minden gombócot nyújts 2-3 mm vastagságúra úgy, hogy tésztalapokat kapj, majd rétegezd őket egymásra. Egy tésztalapot kenj meg a lehűtött reszelt vaj 1/7 részével, borítsd be a következő tésztalappal, ismét kend meg a vajjal, majd folytasd, amíg el nem fogynak a tésztalapok. Az utolsó tésztalap tetejét már ne kend meg.
  • 3Az így kapott tésztát nyújtsd ki amilyen vékonyra csak tudod, majd oszd 12 darab háromszög alakú részre. A részeket tekerd fel kifli alakúra és sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire, takard le konyharuhával és pihentesd 30 percig.
  • 4A megkelt kifliket kend meg a felvert tojással. 170°C-ra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20-25 perc alatt süsd készre.
  • 5Hogy sütés közben gőz képződjön, tegyél a sütő aljába egy vízzel megtöltött hőálló tálat.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

  • 1Elkészítési idő: 2 óra
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!

HOZZÁVALÓK

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET