Semiramis kávé

Semiramis Papua New Guinea szemes kávé - közepes

250 g
Elfogyott. Várható csütörtökön.
Jelezz e-mailben a készlet változásról
Hasonló termékek megjelenítése a kategóriából »
Származási ország: az aktuális kínálat szerint
pontos információért vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Semiramis Papua New Guinea szemes kávé - közepes

Az Ausztrália csúcsától északra található Pápua Új-Guinea lakói még csak 100 éve kezdtek el igazán komolyan foglalkozni a kávétermesztéssel. A farmok jelentős részére kenyai variánsokat ültettek, jellemzően ma is 95% Arabica kávét termesztenek az országban. Az 1990-es évek fellendülését azonban nagy visszaesés követte, amit most már tudatosan próbál kiküszöbölni a magán- és az állami szektor, ügyelve a fenntarthatóságra, a jobb talajminőségre, és a gazdák még magasabb szintű képzésére.


A gazdag vulkanikus talaj, a tengerszint feletti 1400-1900 méteres termőmagasság, a hűvös klíma, az esőerdők árnyékot adó, nedvességet megtartó buja biodiverzitása lehetőséget teremt a legmagasabb minőségű kávék termesztésére. A helyi farmerek a legtöbb esetben nem használnak szintetikus műtrágyát vagy vegyi növényvédő szereket. Az árnyékoló fák levélhullása, valamint a frissen feldolgozott termés héja és pépje természetes és tápanyagban gazdag talajtakarót biztosítanak.
A Pápua Új-Guineában termesztett kávé több mint 90%-át kisgazdaságokban vagy kis falusi kávékertekben termesztik, a maradékot nagy ültetvényeken. A helyi kávék ízprofiljai között határozott különbség alakulhat ki, ami nagyrészt a kávébabok feldolgozásának módjából adódik, de a Pápua Új-Guinea-ból származó kávéról elmondható, hogy egyforma méretű kávészemekből áll, kellemes ízvilág, kerek test és közepes savasság jellemzi, amelyet gyümölcsök és fűszerek finom utóíze tesz teljessé. A kávét úgy pörköljük, hogy a lehető legjobb aromákat hozzuk ki belőle. A kávé habja világos, tömény, közepes sűrűségű.

Termelői információ

A SEMIRAMIS Kft. több mint 25 éve foglalkozik kávépörköléssel és forgalmazással. Évente közel 25-30 tonna kézzel válogatott arabica kávét importálnak több mint 20 országból. Saját pörkölő üzemükben bécsi, francia és olasz módon pörkölnek. Vásárlóik így mindig friss pörkölt kávét kapnak. A magas színvonalú kiszolgálás elismeréseként 2004-ben a Corporate Club díját kapták meg. Minél magasabb színvonal elérése érdekében a Speciality Coffee Assosiation tagjai. Céljuk, hogy Magyarországon egyre magasabb szintű kávékultúra kialakulásához járuljanak  hozzá.

Tárolás

Felbontás után javasoljuk hűtőben tárolni, hogy minél tovább élvezhesd eme különleges kávé zamatát.

Forgalmazó

FCB Hungary Zrt.
1028 Budapest, Hidegkúti út 90/B.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Arbica kávé100 %

Tápérték: 100 g

Energia732 kJ/175 kCal
Zsír12 g
amelyből telített zsírsavak g
Szénhidrát1 g
amelyből cukor1 g
Fehérje13 g
0.03 g
Élelmi rost g