-47 %

robioFARM

Hazai BIO Piros Balatoni rózsa fajtájú újburgonya Kiskunhalasról, lédig

kb. 120 g
BIOPrémium minőségTermelői
Kedvezmény vége: 7. 30.

kb

 118 Ft kb 225 Ft
999 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

700+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Az egészséges földi jó

Családi biogazdaságukban bio burgonya termesztésével foglalkoznak a Kiskunsági-homokháton. A termelés végén kíméletes betakarítással, kézi válogatással igyekeznek a legjobb minőséget biztosítani.

Hazai BIO Piros Balatoni rózsa fajtájú burgonya Kiskunhalasról, lédig

Gumójellemzők

Sötét rózsa héjú, sárga húsú, nagy gumójú, nagyon szép ovális alakú, formatartó, sekélyen ülő, a héjnál sötétebb színű rügyekkel. Szárazanyag-tartalma közepes (19-20%).

Felhasználás:

„B” főzési típusú, nem lisztes, finom hús szerkezetű, általános hasznosítási célú, kiváló ízű étkezési burgonya. Nyers és főzési szürküléstől mentes.

Termesztési és tárolási jellemzők:

Bőtermő. Alaktartása, stressztűrő-képessége kiváló. Leromlásra nem hajlamos. Gumóélettani hibáktól mentes. Korai tenyészideje ellenére hosszú nyugalmi idejű, jól tárolható. 

Termelői információ

"Kordás Róbert, a robioFARM Kft. alapító vezetője, és agrármérnök vagyok. Családi biogazdaságunkban már húsz éve foglalkozunk bio burgonya termesztésével a Kiskunsági-homokháton, Kiskunhalas északi határában. A kezdeti elhatározásunk, és az azóta felhalmozott termelési tapasztalatunk mind azt szolgálják, hogy a burgonyánkat vásárlók valóban ’az egészséges földi jót’ fogyaszthassák nap mint nap.

A burgonya számos, kifejezetten egészséges és élvezetes étel, köret, illetve a babák kezdeti hozzátáplálásának alapanyagaként fontos szerepet tölt be a táplálkozásunkban, - így nem mindegy az, hogy honnan, és milyen módon megtermelve kerül az asztalunkra. Gazdaságunkban tanúsító szervezet által ellenőrzött körülmények között, vegyszermentesen folyik az ökológiai gazdálkodás. A kártevők és a kórokozók visszaszorítását szolgálja, hogy a burgonya leghamarabb 4 évente kerül csak vissza ugyanarra a termőterületre. Annak érdekében, hogy a burgonya jól érezze magát a talajban, és egészségesen fejlődjön, a növény számára tápanyagot szolgáltató talajéletet kizárólag szerves- és ásványi eredetű anyagokkal, illetve a burgonyát megelőző években vetett zöldtrágya növények talajba forgatásával élénkítjük. A termelési folyamat végén kíméletes betakarítással, és gondos kézi válogatással igyekszünk a legjobb minőséget biztosítani.

A burgonyánkból készített ételeikhez JÓ ÉTVÁGYAT és JÓ EGÉSZSÉGET kívánunk!"

Termelő

robioFARM Kft.
6400 Kiskunhalas
Felsőszállás puszta 664/3


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.