![](https://www.kifli.hu/cdn-cgi/image/f=auto,w=500,h=500,q=75/https://cdn.kifli.hu/images/grocery/products/94729/94729-1694417194585.jpg)
Semiramis
Semiramis Myanmar Finca Green Land szemes kávé - közepes
250 gpontos információért vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Myanmar Finca Green Land szemes kávé - közepes
Myanmar, korábban Burma, Délkelet-Ázsiában található. Határos Indiával, Bangladessel, Kínával, Laoszszal és Thaifölddel és az utóbbi években egyre növekvő érdeklődést kap a kávéiparban.
Az ország kávétermesztése a 19. században kezdődött, de a politikai és gazdasági instabilitás miatt sokáig nem kapott jelentős figyelmet a világpiacokon. Azonban a Myanmari kávék mostanra egyre ismertebbé válnak a kávékedvelők körében, és egyre több helyen találkozhatunk velük a kávézók és specialty kávé boltok polcain.
A Myanmari kávékról általánosságban elmondható, hogy nagyon magas minőségűek, és a különféle régiókban eltérő ízjegyeket és aromákat találhatunk. A legismertebb kávétermő régiók Myanmarban a Shan-hegyvidéki régió, valamint a Chin, a Kayah és a Kayin régiók.
A Shan-hegyvidéki régióban termesztett kávék különösen figyelemre méltóak, mivel a helyi termelők többnyire kis családi gazdaságokban termesztik és dolgozzák fel a kávét. A Shan-hegyvidéki régió területén található kávéfarmok egyedülálló mikroklímájuknak és talaj összetételüknek köszönhetően különleges aromákkal és ízjegyekkel rendelkeznek. A Shan-hegyvidéki kávék jellemzője, hogy testesek, de ugyanakkor finomak és lágyak is.
A Chin régióban termesztett kávék általában magasabb savtartalommal rendelkeznek, és intenzív ízjegyeket mutatnak. A Kayah és Kayin régiókban termesztett kávék is kiváló minőségűek, jellemzőjük a csokoládés, mogyorós ízekkel és közepes testtel rendelkeznek.
A Myanmari kávék általános jellemzője, hogy közepes pörkölés mellett, az aromáik és ízeik teljesen kibontakoznak, miközben az enyhe savasságuk megmarad. Az ízjegyek között találhatóak a mogyoró, a csokoládé, a karamell és a citrusok. A Myanmari kávék kiválóan alkalmasak eszpresszóként és filterkávéként is, és aki szeret különleges ízeket kipróbálni, érdemes keresni ezeket a kávékat.
Termelői információ
A SEMIRAMIS Kft. több mint 25 éve foglalkozik kávépörköléssel és forgalmazással. Évente közel 25-30 tonna kézzel válogatott arabica kávét importálnak több mint 20 országból. Saját pörkölő üzemükben bécsi, francia és olasz módon pörkölnek. Vásárlóik így mindig friss pörkölt kávét kapnak. A magas színvonalú kiszolgálás elismeréseként 2004-ben a Corporate Club díját kapták meg. Minél magasabb színvonal elérése érdekében a Speciality Coffee Assosiation tagjai. Céljuk, hogy Magyarországon egyre magasabb szintű kávékultúra kialakulásához járuljanak hozzá.
Tárolás
Felbontás után javasoljuk hűtőben tárolni, hogy minél tovább élvezhesd eme különleges kávé zamatát.
Forgalmazó
FCB Hungary Zrt.
1028 Budapest, Hidegkúti út 90/B.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
arabica kávé | 100 % |
Tápérték: 100 g
Energia | 732 kJ/175 kCal |
Zsír | 12 g |
amelyből telített zsírsavak | g |
Szénhidrát | 1 g |
amelyből cukor | 1 g |
Fehérje | 13 g |
Só | 0.03 g |
Élelmi rost | g |