-71 %

Semiramis

Semiramis Myanmar Finca Green Land szemes kávé - közepes

250 g
Jelenleg nem elérhető
Jelezz e-mailben a készlet változásról
Hasonló termékek megjelenítése a kategóriából »
Származási ország: az aktuális kínálat szerint
pontos információért vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Myanmar Finca Green Land szemes kávé  - közepes

Myanmar, korábban Burma, Délkelet-Ázsiában található. Határos Indiával, Bangladessel, Kínával, Laoszszal és Thaifölddel és az utóbbi években egyre növekvő érdeklődést kap a kávéiparban.
Az ország kávétermesztése a 19. században kezdődött, de a politikai és gazdasági instabilitás miatt sokáig nem kapott jelentős figyelmet a világpiacokon. Azonban a Myanmari kávék mostanra egyre ismertebbé válnak a kávékedvelők körében, és egyre több helyen találkozhatunk velük a kávézók és specialty kávé boltok polcain.

A Myanmari kávékról általánosságban elmondható, hogy nagyon magas minőségűek, és a különféle régiókban eltérő ízjegyeket és aromákat találhatunk. A legismertebb kávétermő régiók Myanmarban a Shan-hegyvidéki régió, valamint a Chin, a Kayah és a Kayin régiók.
A Shan-hegyvidéki régióban termesztett kávék különösen figyelemre méltóak, mivel a helyi termelők többnyire kis családi gazdaságokban termesztik és dolgozzák fel a kávét. A Shan-hegyvidéki régió területén található kávéfarmok egyedülálló mikroklímájuknak és talaj összetételüknek köszönhetően különleges aromákkal és ízjegyekkel rendelkeznek. A Shan-hegyvidéki kávék jellemzője, hogy testesek, de ugyanakkor finomak és lágyak is.
A Chin régióban termesztett kávék általában magasabb savtartalommal rendelkeznek, és intenzív ízjegyeket mutatnak. A Kayah és Kayin régiókban termesztett kávék is kiváló minőségűek, jellemzőjük a csokoládés, mogyorós ízekkel és közepes testtel rendelkeznek.
A Myanmari kávék általános jellemzője, hogy közepes pörkölés mellett, az aromáik és ízeik teljesen kibontakoznak, miközben az enyhe savasságuk megmarad. Az ízjegyek között találhatóak a mogyoró, a csokoládé, a karamell és a citrusok. A Myanmari kávék kiválóan alkalmasak eszpresszóként és filterkávéként is, és aki szeret különleges ízeket kipróbálni, érdemes keresni ezeket a kávékat.

Termelői információ

A SEMIRAMIS Kft. több mint 25 éve foglalkozik kávépörköléssel és forgalmazással. Évente közel 25-30 tonna kézzel válogatott arabica kávét importálnak több mint 20 országból. Saját pörkölő üzemükben bécsi, francia és olasz módon pörkölnek. Vásárlóik így mindig friss pörkölt kávét kapnak. A magas színvonalú kiszolgálás elismeréseként 2004-ben a Corporate Club díját kapták meg. Minél magasabb színvonal elérése érdekében a Speciality Coffee Assosiation tagjai. Céljuk, hogy Magyarországon egyre magasabb szintű kávékultúra kialakulásához járuljanak  hozzá.

Tárolás

Felbontás után javasoljuk hűtőben tárolni, hogy minél tovább élvezhesd eme különleges kávé zamatát.

Forgalmazó

FCB Hungary Zrt.
1028 Budapest, Hidegkúti út 90/B.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

arabica kávé100 %

Tápérték: 100 g

Energia732 kJ/175 kCal
Zsír12 g
amelyből telített zsírsavak g
Szénhidrát1 g
amelyből cukor1 g
Fehérje13 g
0.03 g
Élelmi rost g