Semiramis

Semiramis Java Jampit Estate szemes kávé - közepes

250 g
4 250 Ft 17 000 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

30+ vásárló kedvence

Származási ország: az aktuális kínálat szerint
pontos információért vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Java Jampit Estate szemes kávé  - közepes

Az Indonéz Köztársaságot nagyjából 17 000 sziget alkotja, amelyek több mint 5000 kilométeren húzódnak az Egyenlítő mentén. Ebben a hihetetlen sokszínűségben a tájak és kultúrák régiónként változnak: Indonézia identitását indiai, arab, kínai és európai hatások jellemzik, és mégis Indonéziát gyakran a békés együttélés és a tolerancia példájaként tartják számon. Az indonéz kávé is pont olyan sokszínű, mint az indonéz nép. Az ízek szigetenként jelentősen eltérnek, megismerésük igazi kalandot jelent, izgalmas ízutazásra hívnak az indonéz kávék.
A kávétermesztés Indonéziában közel 300 éves múltra tekint vissza és az ország ma is jelentős helyet képvisel, a világ öt legnagyobb kávéexportáló országának egyike. Legismertebb termőterületei között található Szumátra, Sulawesi és Jáva. Az ország egészében a kávétermelés 92%-a hagyományos technikákat alkalmazó kistermelők kezében van.

A Java Jampit Estate kávé különlegessége, hogy az érett Arabica szemeket csak 30-35%-os nedvességtartalomig szárítják, és ebben a "félszáraz" állapotban hántolják. majd a hántolt babot addig szárítják, amíg el nem éri a kívánt 11-12%-os nedvességtartalmat. Ennek a félig mosott eljárásnak köszönhetően a bab kékesen csillog, és csak csekély savtartalma van. Általában telt testtel és erős, fűszeres jegyekkel rendelkezik.

Termelői információ

A SEMIRAMIS Kft. több mint 25 éve foglalkozik kávépörköléssel és forgalmazással. Évente közel 25-30 tonna kézzel válogatott arabica kávét importálnak több mint 20 országból. Saját pörkölő üzemükben bécsi, francia és olasz módon pörkölnek. Vásárlóik így mindig friss pörkölt kávét kapnak. A magas színvonalú kiszolgálás elismeréseként 2004-ben a Corporate Club díját kapták meg. Minél magasabb színvonal elérése érdekében a Speciality Coffee Assosiation tagjai. Céljuk, hogy Magyarországon egyre magasabb szintű kávékultúra kialakulásához járuljanak  hozzá.

Tárolás

Felbontás után javasoljuk hűtőben tárolni, hogy minél tovább élvezhesd eme különleges kávé zamatát.

Forgalmazó

FCB Hungary Zrt.
1028 Budapest, Hidegkúti út 90/B.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

arabica kávé100 %

Tápérték: 100 g

Energia732 kJ/175 kCal
Zsír12 g
amelyből telített zsírsavak g
Szénhidrát1 g
amelyből cukor1 g
Fehérje13 g
0.03 g
Élelmi rost g