Semiramis

Semiramis India Mysore Nuggets pörkölt kávé - közepes

250 g
4 600 Ft 18 400 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

Származási ország: India,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

India Mysore Nuggets pörkölt kávé  - közepes

India hatalmas, színpompás ország: minden árnyalat megtalálható itt. Az okker ezernyi színében játszó fűszertálak az élénk piaci utcákon, a türkizkék tenger, az aranyszínű strandok, a zöldellő vulkáni hegyek és a festői növényvilág. India déli államai között megtalálható Karnataka állam elképesztő természeti sokszínűségéről, gazdagságáról, nemzeti parkjairól és persze kávéjáról híres.
A legenda szerint a 17. század elején Baba Budan szent mekkai zarándokútja során megfordult a jemeni Mokka kikötőjében. Talált hét kávébabot, amelyeket a turbánjába csomagolt, majd Indiába csempészett. Miután megérkezett, elültette a magokat a Karnatakában lévő kertjében, az örökzöld, virágos hegyek közelében. Így lett ez a vidék az indiai kávé szülőhelye.

Ma Indiában a kávét a dél-indiai államok hegyvidéki területein termesztik, Karnataka, Kerala és Tamil Nadu a legfontosabb termőterületei, ez a három állam adja az indiai kávé 92%-át, amelyből a legendás Karnataka alaposan kiveszi a részét, hiszen India teljes kávétermelésének több mint 70%-át az itteni lankákon szüretelik. Minden indiai kávécserje árnyékban növekszik, gyakran olyan fűszerekhez közel, mint a fahéj, szegfűszeg, kardamom, szerecsendió. A kávébabok így egyedülálló aromát szívnak fel magukba.
Az India Mysore Nuggets Extra Bold Arabica kávé a Karnataka Chikmagalur körzetében lévő családi gazdaságokból származik. Az itteni gazdaságok közül sok már közel száz éve működik, a kávétermesztés tudománya nemzedékről nemzedékre száll. A Mysore Extra Bold egy teljesen mosott kávé, amelyet 1200 méter felett termesztenek. Az itt szüretelt kávé testes, gazdag, közepesen telt ízű, alacsony savtartalommal rendelkezik. Minden korty izgalmas, egzotikus élményt nyújt.

Termelői információ

A SEMIRAMIS Kft. több mint 25 éve foglalkozik kávépörköléssel és forgalmazással. Évente közel 25-30 tonna kézzel válogatott arabica kávét importálnak több mint 20 országból. Saját pörkölő üzemükben bécsi, francia és olasz módon pörkölnek. Vásárlóik így mindig friss pörkölt kávét kapnak. A magas színvonalú kiszolgálás elismeréseként 2004-ben a Corporate Club díját kapták meg. Minél magasabb színvonal elérése érdekében a Speciality Coffee Assosiation tagjai. Céljuk, hogy Magyarországon egyre magasabb szintű kávékultúra kialakulásához járuljanak  hozzá.

Tárolás

Felbontás után javasoljuk hűtőben tárolni, hogy minél tovább élvezhesd eme különleges kávé zamatát.

Forgalmazó

FCB Hungary Zrt.
1028 Budapest, Hidegkúti út 90/B.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

arabica kávé100 %

Tápérték: 100 g

Energia732 kJ/175 kCal
Zsír12 g
amelyből telített zsírsavak g
Szénhidrát1 g
amelyből cukor1 g
Fehérje13 g
0.03 g
Élelmi rost g