Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Bányai Kávé

Bányai - Finca Bányai - Eszpresszó kávé

250 g
4 999 Ft 19 996 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárló kedvence

Származási ország: Costa Rica,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Bányai - Finca Bányai - Eszpresszó kávé

  • Származási hely: Costa Rica -
  • Régió : Central valley/Naranjo, Lourdes -
  • Tengerszint feletti magasság: 1450-1500m -
  • Fajta/variáns: Caturra -
  • Feldolgozás: Mermelada
  • Fermentáció - Talán az ország legkülönlegesebb kávéja, hiszen hiába terem Costa Rica-n, erre a kávéra nyugodt szívvel ragaszthatjuk fel a " Magyar Termék" címkét.

Bányai László és Tóth Sándor farmja a Costa Rica szívében található Volcán Poás-tól légvonalban 15 km-re, a Volcán Congo-tól 25 km-re-dél-nyugatra, a Lourdesi völgy déli oldalán. A három ívben fekvő terület így öt dűlőre tagolt, melyek mindegyikét másként éri a nap, ami a kora reggeli óráktól besüt a völgybe. Az uralkodó szélirány kelet – nyugat irányú és a folyamatosan mozgó friss levegő gyakorlatilag megakadályozza, hogy a párás levegő megszoruljon, így a kávét fenyegető egyes betegségek nem veszélyeztetik a jó termést. A farmot vezető Tóth Sándor mellett kiváló magyar mezőgazdász és biológus szakember gárda gondoskodik arról, hogy a termés minden szempontból kiváló legyen.

A zöldkávé pörkölése pedig itthon zajlik, a szekszárdi pörkölő üzemben. A Finca Bányai estében az kávégyümölcsöket hántolást követően, a saját gyümölcslevében 40 órán keresztül „Mermelada” eljárással fermentálták. A folyamat végén tiszta forrásvízzel átmosták és emelt afrikai ágyakon 28 napig szárították. Az eredmény egy csokis-karamellás, enyhén rebarbarás, édes testes kávé.

Termelői információ

A Bányai László, magyar származású farmer, Costa Rica-i Lourdesben található ültetvényéről származik, ahol a termesztést és a feldolgozást a Lucky Cap tulajdonosával, Tóth Sándorral közösen végzik. Bányai László a növénytermesztésért, Tóth Sándor pedig a szüretért, a feldolgozási folyamatokért felel.

Tárolás

Legjobb tárolási hőmérséklet: 10-25 fok között.

Forgalmazó

Caffé dal' 1927 Kft.
7100 Szekszárd, Bátaszéki út 25.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

pörkölt kávé